Nem okoztunk csalódást a Hidegkúti-stadionban

Szerzo:
Feltoltve: 2017.december 5

Mondhatnánk a papírformának megfelelően pont nélkül tértünk haza vasárnap, az MTK elleni idegenbeli mérkőzésről. Csapatunk ugyan pont nélkül maradt, de a 3-1-es vereség miatt nem szabad lógatnunk az orrunkat.

A listavezető kék-fehérek tíz bajnokit játszottak ősszel hazai pályán és valamennyit megnyerték! Az első, Hidegkúti-stadionban lejátszott idei összecsapáson, augusztus 6-án 2-1-re nyertek Feczkó Tamás tanítványai a Cegléd ellen, ám az azóta lejátszott összecsapásokon egyetlen vendéggárda sem úszta meg 2 gólnál kisebb különbségű vereséggel. Sőt, a Vác, a Budafok, a Soroksár és a Szeged három, a Mosonmagyaróvár öt gólos vereséget szenvedett a Hungária körúton. Ehhez képest nyugodtan állíthatjuk, tisztességesen helyt álltak fiataljaink az éllovas otthonában.

Felesleges a két keret bármiféle összehasonlítása, hiszen az MTK csak “papíron” másodosztályú együttes, mindenben magasan a mi csapatunk felett áll. Talán egyetlen dolgot érdemes megemlíteni: a hazaiak góljait a 42-eszeres válogatott Torghelle Sándor és a már 2008-ban NB I-es bajnoki aranyérmet szerzett Lencse László szerezték, míg a mi találatunk a 2000-ben született Bokros Szilárd nevéhez fűződik. Mikor játékosunk meglátta a napvilágot, Torghelle Sándor már a Honvéd csapatának tagjaként az NB I-ben rugdosta a gólokat …

Nem okoztunk tehát csalódást a Hungária körúton, a mezőnyben igyekeztünk játszani a focit, s amennyiben egy kicsit bátrabbak – esetleg szerencsésebbek – vagyunk, akár még szorosabbá is tehettük volna a meccset. Az MTK-meccs azonban a múlt, nekünk most már minden idegszálunkkal a vasárnapi, Sopron elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Ott nem lesz elég helyt állni, ott NYERNI kell!

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020