Nincs veszítenivalónk …

Szerzo:
Feltoltve: 2017.december 2

Ha létezik olyan mérkőzés a másodosztályú labdarúgó bajnokságban, melyen nincs veszítenivalója csapatunknak, az a holnap 15 órakor, a fővárosi Hidegkúti-stadionban sorra kerülő MTK elleni összecsapás.

Mert lássuk be, a papírforma sima hazai sikert ígér. A kívülálló szurkolók (és szakemberek) csupán azon vitatkoznak, hogy hány góllal nyer a kék-fehér alakulat. Minden más eredmény a meglepetés kategóriába tartozna. Tulajdonképpen így is van ez rendjén, hiszen az egyik legnagyobb múltú magyar együttes egy alig 5000 fős kisváros csapatát fogadja oroszlánbarlangjában. Az idén ősszel lejátszott Hungária körúti mérkőzéseken – szám szint kilenc, plusz egy Magyar Kupa-találkozó – egyetlen gárdának sem sikerült pontot rabolni a listavezetőtől.

Bármilyen furán is hangzik, talán éppen ez lehet a mi esélyünk. Egyrészt minden sorozat megszakad egyszer. Másrészt csapatunk a szezon első felében tapasztalt mélyrepülés után mintha kezdene összerázódni. Novembert úgy futballozta végig a bajnokságban a Szijjártó-alakulat, hogy veretlen maradt, két döntetlen után utolsó két meccsét megnyerte, s ezzel kettővel több pontot szerzett, mint vasárnapi házigazdája. Harmadrészt a teher az MTK játékosainak vállát nyomja, hiszen óriási versenyfutásban vannak a Kisvárdával az első helyért. Izgulni valója tehát a fővárosiaknak van, s ezt kellene meglovagolnunk …

Feczkó Tamás vezetőedzőnek ugyan hosszú a kerete, de néhány meghatározó játékos kiesése miatt fájhat a feje: Kanta József, Balogh Béla és a sérvműtéten átesett Farkas Balázs már egy ideje sérülés miatt hiányzik csapatából. Ugyanakkor azért olyan játékosok állnak holnap is a rendelkezésére, mint Torghelle Sándor (9 gól), Lencse László (8), Vass Patrik (6), vagy éppen Hrepka Ádám (5).

A 15 órakor kezdődő találkozót – az m4sport televízió élőben közvetíti a meccset – Molnár Attila dirigálja, segítői Kormányos II Gábor és Kis Zoltán lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020