A tíz hete nyeretlen Szegedhez utazunk

Szerzo:
Feltoltve: 2017.november 25

Bár már lassan megérkezik a Mikulás is, mégsem mondhatjuk, hogy kezdhet lazítani csapatunk. Sőt, kimondottan nehéz sorozat előtt állunk: vasárnap a Szeged ellen befejezzük az őszi idény, majd jövő hét végén az MTK otthonában már meg is kezdjük a tavaszi szezon. A kettő között pedig szerdán ott lesz még számunkra az NB I-es Paks elleni Magyar Kupa-összecsapás …

Ne rohanjunk azonban annyira előre, előbb legyünk túl a holnapi kilencven percen. Mert lássuk, a három soron következő találkozó közül – jelen helyzetünkben – ez tűnik a legfontosabbnak számunkra. A Szeged gárdája ugyanis meglehetősen régen, még szeptember 10-én(!), a Dorog ellen diadalmaskodott utoljára. Az azóta lejátszott tíz bajnokin mindössze négy döntetlent ért el, hatszor vereséget szenvedett, s ezzel a hatodik helyről visszacsúszott a kieső-jelöltek közé. Bár még így is négy ponttal megelőzi csapatunkat, ám amennyiben sikerülne nyernünk a gyulai Grosics Akadémián megrendezésre kerülő holnapi találkozón, “lőtávolon” belülre érnék riválisunkhoz.

A Tisza-parti alakulat elsősorban krónikus gólképtelensége miatt gyengélkedik, a tizennyolc meccsen csupán 12 alkalommal talált a kapuba. Tizenegy(!) mérkőzésen egyáltalán nem sikerült a hálóba találniuk Supka Attila fiainak. A gárda legeredményesebb játékosa három találattal Zádori Krisztián, rajta kívül csupán Balázs Richárd és Germán Tamás tudott egynél több gólt szerezni. A Szeged a legutóbbi fordulóban 0-0-ás döntetlent ért el Siófokon.

A holnap 13 órakor kezdődő találkozót Ducsai József vezeti, segítői Punyi Gyula és Berényi Ákos lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020