Nem temetni jöttünk …

Szerzo:
Feltoltve: 2017.október 5
gyor

Tegnap késő estébe nyúló ankéton találkoztak klubunk vezetői, szakmai stábunk, illetve játékoskeretünk képviselői a csapatunk mellett jóban, rosszban kitartó, valamennyi idegenbeli mérkőzésre is elkísérő szurkolókkal. A találkozó mottója, a “nem temetni jöttünk …” tökéletesen kifejezi azt a célt, amiért létre jött a szerdai beszélgetés.

- Újkori történetünk legnehezebb időszakát éljük, de hiszem, hogy kilábalunk belőle – kezdte mondandóját klubunk tulajdonosa, Nagy Sándor. – Látni kell, öt éve, hogy a profiliga legkisebb lélekszámú településeként megvetettük lábunkat az NB II-ben. Az az első percektől nyilvánvaló volt számunkra, hogy lehetnek szebb és nehezebb idényeink, de nekünk minden alkalommal tudásunk legjavát kell nyújtanunk, hogy megragadjunk a másodosztályban. Az elmúlt években viszont oly mértékben megváltoztak a viszonyok a magyar labdarúgásban, hogy a megnövekedett követelményeknek, igényeknek mi magunk, egyedül már nem tudunk megfelelni. Bár klubunk fejlődésének első pillanatától kapcsolatban álltunk a Puskás Akadémiával, számos játékos érkezett korábban is hozzánk Felcsútról hol kölcsönbe, hol végleg, ám igazán szorossá csak a közelmúltban vált együttműködésünk. Meggyőződésem, annak ellenére, hogy most nehéz helyzetben vagyunk, ez a “házasság” igenis életképes, s mindkét klub érdekét szolgálja.

Természetesen szurkolóink a háttérben zajló klubvezetői munka mellett elsősorban vezetőedzőnk, Szíjjártó István véleményére voltak kíváncsiak, vajon szakmai stábunk miben látja a csapat gyengélkedésének okát.

- Én csak három hete vagyok az Aqvital FC vezetőedzője, így a szezon elejére kevésbé van rálátásom. Azt azonban nyugodtan kijelenthetem, a nyáron oly mértékű változás történt a keretben, annyi új játékos érkezett Csákvárra, hogy rövid idő alatt lehetetlen egységes csapatot kialakítani. Az eredményességhez az kell, hogy a játékosok egymás gondolatát is ismerjék. Kollégáimmal azon vagyunk, hogy ezt az időt minél jobban lerövidítsük, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik beleillenek abba a rendszerbe, amit mi elképzeltünk. Bár bő a keretünk, olyan sérüléshullám sújtotta a gárdát, melyre egyszerűen nem lehet felkészülni. Ráadásul éppen meghatározó játékosok dőltek ki hosszú időre. Kiprich Dávidnak az első edzésen elszakadt a bokája, Fényes Szabolcsnak a második felkészülési meccsen “elvitték” a térdét. Első számú kapusnak érkezett Horváth Gábor a nyáron. Az MTK elleni nyitófordulóban remekül védett, majd másnap, otthon biciklizés közben eltörte a könyökét. Dulló Martin a negyedik fordulóban szenvedett bokatörést, Baranyai Ádám a hatodikban megúszta erős zúzódással a kisvárdai játékos belépőjét. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, a játékvezetők sem szimpatizálnak velünk, visszanézve a meccseinket, négy, öt ponttal többünk lehetne, ha nem tévednek ennyit a kárunkra. Természetesen nem adjuk fel, a játékosok tisztességesen végzik a munkát, sérültjeink egy része is hamarosan felépül, s előbb, utóbb elkapjuk a fonalat.

A játékosok képviseletében a legrégebben Csákváron játszó Molnár Csaba kért szót:

- Elhihetik, mi sem így képzeltük el ezt az őszt. Senki nem szeret veszíteni, nem hiszem, hogy bárki is azt feltételezné rólunk, hogy ne akarnánk nyerni, de … De valahogy egyelőre nem stimmel valami nálunk. Mi játékosok is keressük az okát. Egy negatív spirálból elsősorban lelkileg, mentálisan nehéz kikecmeregni, hiszen a sikertelenség mindenkit nyomaszt. Olyan dolgokat sem merünk most megcsinálni, amit korábban csukott szemmel, az ágyból felkelve is könnyedén megoldottunk. De abban is biztos vagyok, egy győzelem, legyen az szép, vagy csúnya, átlendítene minket a holtponton. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ez már vasárnap, a Szolnok ellen megszülessen.

Nem temetni jöttünk … ennek szellemében megpróbáltuk optimistán zárni az ankétot. A helyzetünk nem egyszerű, de nem is reménytelen. Rajtunk kívül további négy, öt csapat sem remekel, s a keresztbeveréseknek köszönhetően, nem szakadtunk le a mezőnytől. Két, három jobb meccsel azonnal fel tudnánk zárkózni a középmezőnyhöz.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>