Büszkék vagyunk rájuk: Daróczi és Bokros a korosztályos válogatott keretében

Szerzo:
Feltoltve: 2017.augusztus 16

Szívünknek kedves “kikérőt” postázott az Aqvital FC Csákvárnak a Magyar Labdarúgó Szövetség. Két fiatal játékosunk, Daróczi Zoltán és Bokros Szilárd meghívást kapott az U18-as válogatott keretébe: vasárnaptól egyhetes összetartás lesz a fiatalok számára.

Büszkék vagyunk rájuk, büszkék vagyunk, hogy NB II-es csapatunkat erősítik. Nem véletlen, hogy az idei bajnokság mindhárom találkozóján pályára léptek. És bármilyen furán is hangzik, éppen ez okoz komoly fejfájást klub-, illetve szakvezetőinknek. Éppen most kezdődik ugyanis az erőltetett menet a másodosztályban, nyolc nap alatt három fordulót rendeznek. A szombati, győri meccsünk után szerdán a Zalaegerszeget fogadjuk, majd jövő hét végén Kisvárdára utazunk. Márpedig Daróczi Zoli az MTK, a Sopron és a Mosonmagyaróvár ellen is a kezdőcsapatunk tagja volt, összesen 222 percet töltött a pályán, míg Bokros Szilárdot háromszor is úgy cserélte be vezetőedzőnk – 85 percet kapott -, hogy nem fiatal játékos helyére küldte be. Mindez azt bizonyítja, nem csak koruk, hanem teljesítményük alapján is helyet követelnek maguknak a csapatban.

– Egyeztettem az MLSZ illetékeseivel, akik megértették, hogy csapatunknak szüksége van a bajnoki meccseken a két fiatalra, így elengedték őket a mostani összetartásról – tájékoztatta honlapunkat ügyvezetőnk, Bertalan Zsolt. – Ezzel együtt azt is tudatták velünk, nagyon örülnek, hogy Daróczi Zoltán és Bokros Szilárd is a felnőtt profiligában szerepel (a keret nem sok tagja mondhatja el ezt magáról – a szerk.), továbbra is figyelemmel követik fejlődésüket és a következő összetartásra is küldik a meghívót számukra.

Daróczi Zoli 2000. március 17-én született, Hajdúnánás és a Debreceni Honvéd érintésével 2012-ben került a Puskás Akadémiára. Egészen idén nyárig a korosztályos csapatokban szerepelt, mígnem júliusban, fejlődése érdekében kölcsönadta klubunknak a PFLA. Első felnőtt tétmérkőzését az MTK ellen vívta.

Bokros Szilárd szinte napra pontosan egyidős csapattársával (2000. 03. 28.), ő Monorról került 2011-ben Felcsútra. Végigjárva a ranglétrát nyáron döntöttek úgy az akadémia vezetői, hogy megérett a “mély vízbe” dobásra. Kölcsönbe érkezett az Aqvital FC-hez, ahol eddig valamennyi bajnoki fordulóban lehetőséget kapott a bizonyításra.

Azt már csak szinte mellékesen (ám nagyon büszkén!) tesszük hozzá: az MLSZ szabálya szerint idén az 1997-ben, illetve 1998-ban született játékosok számítanak fiatalnak, azaz Daróczi és Bokros három évvel(!) megelőzte korát …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020