Vasárnap Csákváron tartjuk a főpróbát

Szerzo:
Feltoltve: 2017.július 21

Már csak egy hét és megkezdődik a 2017-18-as másodosztályú labdarúgó bajnokság, a vezetőedzők már a “finomhangolásokat” végzik tervezett csapataikon. Nincs ez másként nálunk sem, Szanyó Károly a hét végén tesztelheti utoljára fiait, a következő kilencven perc során, július 30-án már bajnoki pontokért küzdenek játékosai. A vasárnapi főpróbára Csákváron – 19 órakor lesz a kezdőrúgás -, az NB III-as Szentlőrinc ellen kerül sor. Hogy hol tart nyáron alaposan átalakult keretünk, mire is számíthatnak szurkolóink a bajnokság során, arra vezetőedzőnktől kértünk választ.

– Úgy gondolom, a tervezett munkát elvégeztük, az első edzésekhez képest mindenki sokat lépett előre. Nem csak én vagyok új a csapatnál, de a keret jó része is kicserélődött a nyáron. Az elmúlt öt hétben megismertük egymást, összecsiszolódtunk, ma már tudom, kitől, mire számíthatok. Egyébként megemelem a kalapom a játékosok előtt, valamennyien nagyon odatették magukat a munkában, s ezt pozitívumként értékelem, de … De elmondtam az öltözőben, a kemény munkából nem veszünk vissza a jövőben sem, hétről hétre bizonyítani kell mindenkinek, hogy itt a helye.

Ön is említette, sok új fiú került a klubhoz az elmúlt hetekben. Mennyire van kész a kerete?

– Létszámilag megvagyunk, de soha nem mond, hogy soha … Augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, így akár még az is elfordulhat, hogy távozik, illetve érkezik valaki. Az edzőtáborba a tervezett kerettel utaztunk, s a próbázók is olyan teljesítményt nyújtottak, hogy szeretném, ha nálunk maradnának. Tulajdonképpen három játékost nem tudtam jobban megismerni, ők sérülés miatt hosszabb, rövidebb időt kihagytak. Kiprich Dávid a híre alapján nagyon kellene, de szinte az első edzésen kidőlt a sorból.  Papp Máté új fiú, a nyáron érkezett, ám több kisebb sérülés miatt sokat mulasztott. Ha minden jól megy, hétfőn már mindketten bekapcsolódhatnak a közös munkába. Fényes Szabolcs a második edzőmeccsig velünk dolgozott, azaz valamennyire tudom, tőle mire számíthatok, de neki is lemaradása van a többiekhez képest. Jelenleg hat fiatal van a keretünkben, közülük kettő sorsa még bizonytalan, de szeretném, ha sikerülne őket szerződtetni.

 A csákvári szurkolók az eredményektől függetlenül jóban, rosszban kitartanak csapatuk mellett …

– … éppen ezért is szeretnénk sokkal nyugalmasabb, sikeresebb szezonnal megörvendeztetni őket. A kiesés elleni küzdelem nagyon idegőrlő a játékosok, vezetők és a szurkolók számára egyaránt. Kemény munkát végeztünk, két, három játékrendszert is begyakoroltunk az elmúlt hetekben, hiszem, hogy szép őszünk lesz.

Az elmúlt hetek pihentetése, felújítása, karbantartása jót tett centerpályánk gyepszőnyegének, így a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccset már hazai környezetben, Csákváron rendezhetjük vasárnap este.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020