Két számsor, ami mindent megmagyaráz

Szerzo:
Feltoltve: 2017.június 13

A 2015-16-os másodosztályú bajnoki esztendőt óriási meglepetésre, remek teljesítményt nyújtva a hatodik helyen zárta csapatunk. Ilyen előzmények után jogosnak tűnt a remény, hogy egy nyugodt új évadnak nézhetünk elébe. Mint köztudott, a közelmúltban befejeződött 2016-17-es szezon hajrájára azonban minden volt mondható, csak az nem, hogy nyugodt. Ugyan csapatunk az utolsó fordulóban kiharcolta a bent maradást, de így sem lehetünk elégedettek szereplésünkkel. Lehetne magyarázni az okokat, mi vezetett az egy évvel korábbihoz viszonyított óriási visszaesésre, de a legszembetűnőbben talán két számsor ad választ a tizenhatodik helyezésre.

20 6 9 5 25-28 27

18 2 7 9 19-31 13

Az első számsor a 2016 őszén lejátszott mérkőzéseink adatait tartalmazza. A húsz lejátszott bajnokin meccsen mindössze öt alkalommal – azaz az össz meccsszám negyedén – szenvedtünk vereséget. Nálunk mindössze a listavezető Puskás Akadémia (3) és a második Soroksár (4) kapott ki kevesebbszer, s ugyanannyiszor maradtunk pont nélkül, mint a végül NB I-be jutó Balmazújváros, illetve bronzérmet szerző Kisvárda.

A második számsor az idén tavasszal elért eredményeinket mutatja. Tizennyolc összecsapásból a meccsek felén nem jutott pont csapatunknak, ráadásul mindössze két(!) győzelmet arattunk.

Míg a 2016-os évet ugyanolyan messze zártuk a feljutást jelentő második helytől, mint a kieséssel egyenértékű 18. pozíciótól – 11-11 pontra volt tőlünk a Soroksár és a Cigánd is -, addig az elmúlt fél évben 33 pontra nőtt lemaradásunk a Balmazújváros mögött, míg előnyünk három pontra csökkent a Kozármislennyel szemben.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020