Gróf Dávid, az első magyar bajnok Csákvárról

Szerzo:
Feltoltve: 2017.május 28

Bár már nem az Aqvital FC Csákvár kapuját őrizte a 2016-17-es labdarúgó idényben, azért továbbra is figyelemmel követtük egykori kapusunk, Gróf Dávid pályafutását. Hegedűs Ferenc tanítványa tegnap este pedig beírta nevét a magyar futball történelemkönyvébe.

A Bp. Honvéd együttese – miután óriási csatában 1-0-ra legyőzte a Videotont – 24 év után nyert ismét bajnoki címet az NB I-ben szombaton este. Kapuját az a Gróf Dávid őrizte, aki egy évvel ezelőtt még a Csákvár színeiben futott ki hétvégente a másodosztályú bajnokságban. Ahogy a mi 2015-16-os kimagasló szereplésünkben, úgy most a kispestiek bajnoki elsőségében is elévülhetetlen érdemei vannak.

– Dávid tudta mit akar, miért dolgozik. Elfogadta a tanácsokat, s igyekezett azokat meg is valósítani – dicsérte egykori tanítványát Hegedűs Ferenc. – Mikor ajánlatot kapott a Honvédtól, megmondtam neki, megvan benne a tudás az NB I-re, s ha továbbra is ilyen alázatosan végzi a munkát, akár válogatott is lehet.

Dávid 16 éves korában szerződött külföldre és 2015 nyarán tért haza. Évekig Skóciában, Angliában, Németországban védett, s felnőttként első magyar csapata az Aqvital FC Csákvár volt. Határtalan bizonyítási vágy dolgozott benne és a Hegedűs Ferenccel elvégzett közös munka eredménye lett, hogy tavaly nyáron ajánlatot kapott Kispestről. Tartalékkapusnak szerződtették, az első nyolc fordulóban a kispadon várt a lehetőségre. A kilencedik játéknapon – ekkor már három veresége volt a Honvédnak és a hatodik helyen állt a bajnokságban – aztán bedobta a mély vízbe Marco Rossi, s attól kezdve kirobbanthatatlan lett a piros-feketék kapujából. Meghálálta a bizalmat, huszonöt meccsen 22 gólt kapott.

Az NB I-es bajnoki cím mellett az már csak hab a tortán, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány – ahogy azt Hegedűs Ferenc megjósolta – behívta a magyar válogatott Oroszország ellen készülő keretébe.

Honlapunk olvasói nevében is gratulálunk Gróf Dávidnak, aki az első olyan labdarúgó, aki csákvári kötődéssel szerzett magyar bajnoki címet. További pályafutásához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020