Kezdődik a hajrá, most már nem szabad hibázni

Szerzo:
Feltoltve: 2017.május 12

Mindössze négy forduló van hátra a 2017-18-as másodosztályú labdarúgó bajnokságból. Ahogy nem dőlt a feljutás kérdése, ugyan úgy óriási a tülekedés a bent maradásért zajló versenyfutásban is.

A SZEOL együttese már matematikailag is búcsúra kényszerül az NB II-ből, míg a kiesést jelentő további két helyre még öt csapat “pályázik”. A legkedvezőbb helyzetben a Budaörs van, mely hat ponttal előzi meg a még kieső helyen tanyázó Ceglédet, míg a legnehezebb dolga a Cigándnak van, mely hét pontos hátrányból kezdi a hajrát a még éppen bent maradó csapatunkkal szemben.

A papírforma alapján tehát a SZEOL és a Cigánd biztos búcsúzónak, míg a Budaörs biztos bent maradónak tűnik, a 18. hely sorsa pedig a Cegléd, Kozármisleny és köztünk dől el. Bár rendkívül kiegyenlített a mezőny, nem mindegy, hogy ki kivel játszik még a hátralévő időben:

Budaörs (40 pont): Kozármisleny (idegenben), Soroksár (otthon), Szolnok (i), Puskás Akadémia (o)

Kozármisleny (36): Budaörs (o), Vác (i), Soroksár (o), Zalaegerszeg (i)

Csákvár (35): Vác (o), Zalaegerszeg (i), Mosonmagyaróvár (o), Siófok (i)

Cegléd (34): Szolnok (i), Puskás Akadémia (o), Kisvárda (i), Sopron (o)

Cigánd (28): Zalaegerszeg (o), Mosonmagyaróvár (i), Siófok (o), Nyíregyháza (i)

Az ellenfeleket böngészve a Cegléd hajrája tűnik a legnehezebbnek, hiszen két feljutásra pályázó együttessel is mérkőznek még a Pest megyeiek, míg a Kozármisleny és a mi sorsolásunk hasonló erősségű, a Váccal és a ZTE-vel mindketten meccselünk még.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020