Nem, nem és nem …

Szerzo:
Feltoltve: 2017.április 18

Idén a tizedik játéknapon léptek pályára a csapatok a másodosztályú labdarúgó bajnokságban, és még mindig nyeretlenek vagyunk 2017-ben. Ugyan utolsó öt meccsünkből csupán egyszer szenvedtünk vereséget – akkor is a feljutó helyen tanyázó Kisvárda otthonában kaptunk ki 1-0-ra -, s döntetleneink is a bravúr kategóriába tartoznak (Puskás Akadémia, Soroksár, Sopron és Szolnok), ám győzelmek nélkül nagyon nehéz lesz kicsikarni a bent maradást.

– Most panaszkodjak arra, hogy milyen betegség- és sérüléshullám sújt minket – tette fel a költői kérdést a vasárnapi meccs lefújását követően vezetőedzőnk, Vincze István. – Felesleges, hiszen attól nem lesz jobb a helyzetünk, így kell megoldanunk a gondjainkat.

Bár felesleges lenne vitatkozni szakvezetőnk véleményével, azért a tény, tény marad. Ennyi hiányzó egy nálunk sokkal erősebb kerettel rendelkező gárdát is megviselne. A Sopron elleni meccsen már odáig jutottunk, hogy 40 éves technikai vezetőnknek, Hegedűs Ferencnek is (kapus)szerelést kellett ölteni, hogy szükség esetén legyen megfelelő cserelehetőségünk.

Csak a történeti hűség kedvéért: Lipcsei Ádám már hetek óta hiányzik húzódása miatt, Gottfried Dániel és Hajdú Sándor a térdét fájlalja, Oldal Tibor, Bakos Szabolcs, Dulló Martin, Dániel Csaba a meccs előtti napra lázasodott be, Kiprich Dávid és Molnár Tibor hosszú ideje könnyített edzésmunkát végez vállsérülése miatt, de a hajrára így is be kellett őket cserélni.

Ezek ismeretében tehát az is csoda, hogy egyáltalában képesek vagyunk döntetleneket kicsikarni. A hét végén a bombaformába lendült Békéscsaba vendégei leszünk, ahol lássuk be, kicsi az esélyünk a pontszerzésre. Ám azt követően olyan meccsek jönnek, melyen akkor is nyernünk kell, ha éppen az 50 éves Vincze Istvánnak vagy segítőinek, Toldi Gábornak és Domján Attilának kell is pályára lépniük.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020