Ugyan az a jelenet, különböző végeredménnyel

Szerzo:
Feltoltve: 2017.március 14

Két nap telt el azóta, hogy csapatunk bármennyire is jól játszott, mégis vereséget szenvedett (1-2) a Balmazújváros elleni bajnoki mérkőzésen. Hogy nem csak mi láttuk úgy, játékosaink akarására, teljesítményére nem lehet panasz, tökéletesen alátámasztja a hajdúsági klub honlapján megjelent edzőnyilatkozat:

“- Az idei legjobb játékunkat nyújtottuk – nyilatkozta a Balmazújváros vezetőedzője, Feczkó Tamás. – A fiúk végig tudatosan, jól, szemre is tetszetősen, sok helyzetet kidolgozva futballoztak. A hazaiak vezetőgólja után mezőnyfölénybe kerültünk, két gólt rúgtunk, s többször is a gólvonalról kellett menteniük a csákvári védőknek úgy, hogy közben a vendéglátóinknak is voltak helyzetei. Nagyon magas színvonalú volt a találkozó, mind a két együttes remekül futballozott, a kilátogató nézők is biztos, hogy jól szórakoztak.”

Sajnos azonban ez cseppet sem enyhít gondjainkon, miszerint a tavaszi idényben ez volt zsinórban a negyedik bajnoki vereségünk. Hogy mi lehet a sikertelenségünk oka? Olyan hibákat vétünk, melyeket ezen a szinten már nem szabad, mert az ellenfelek góllal büntetik.

Csak egy példa a vasárnapi összecsapásról, s azonnal érthetővé válik, mire is gondolunk: az első félidőben, 1-0-ás vezetésünknél, bedobáshoz jutottunk a vendégek térfelének közepén. Miközben Molnár Tibi teljesen egyedül bóklászott a balmazi tizenhatos sarkánál – 10 méteres körzetben nem volt a környékén védő -, Pintér Bence nem merte gyorsan elvégezni a bedobást, hanem megvárta, míg mindenki visszarendeződik, majd a biztosat választva, hátrafelé dobta a labdát Dulló Martinnak. Kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le aztán a második félidő közepén (már 1-1-nél) a mi térfelünkön. A labda épp, hogy elhagyta az oldalvonalat, mikor a vendégek támadója, Kovács Ádám már meg is iramodott a jobb oldali vonal mellett. Baranyai Ádám még arra várt, vajon ki fogja elvégezni a bedobást, mikor Vachtler Csaba felkapta, s azonnal a szélvészként száguldó Kovács felé hajította. Baranyai így lépéshátrányba került, s már nem tudta utolérni a szélsőt, aki aztán remekül centerezett, a középen érkező Fekete Ádám pedig a hálónkba kotorta a labdát, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Így lett 2-0 helyett 1-2 …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020