Senki nem felejtse otthon az esernyőjét vasárnap

Szerzo:
Feltoltve: 2017.március 9

Ha létezik olyan csapat, amelyik ellen nem szeretünk játszani, az mindenképpen a Balmazújváros együttese. Mióta 2014 nyarán visszakerültünk a másodosztályba, nem hogy pontot, de még gólt is alig szereztünk a hajdúságiak ellen. Nos, ez a gárda látogat vasárnap Csákvárra …

Hogy mi az azonos a Balmaz ellen lejátszott utolsó öt mérkőzésünkön? Általában szakadó, az orkán erejű szél miatt szinte vízszintesen hulló esőben, sárban, dagonyában kerültek sorra a találkozók. A Feczkó Tamás dirigálta gárda pedig ha játékban igazán nem is múlta felül együttesünket, de életveszélyes pontrúgásai révén mindig begyűjtötte a három pontot.

Öt mérkőzést játszottunk 2014 nyara óta vasárnapi vendégünk ellen. Két évvel ezelőtt még mindkét gárda a kiesés ellen menekült, idegenben 3-2-re, itthon 3-1-re maradtunk alul. Akkori gólszerzőink, Gajdos Zsolt (2) és Horváth Roland már távoztak Csákvárról. A tavalyi szezonban 4-1-re kaptunk ki vendégként és 1-0-ra vendéglátóként. Egyetlen gólunkat Oldal Tibor szerezte, aki most is tagja keretünknek. Az idei küzdelemsorozat őszi idényében pedig 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Öt meccs, öt vereség, 13 kapott és 4 rúgott gól. Elszomorító eredménysor …

A Balmazújváros jelenleg a feljutásért küzd, a vesztett pontok tekintetében az első helyen áll. Pillanatnyi formája irigylésre méltó, idén mindkét meccsét megnyerte – a Békéscsaba elleni elmaradt -, és még gólt sem kapott. Szöglet és szabadrúgás beívelései veszélyesebbek, mint valaha, reális feljutási reményei miatt játékosai mentálisan a topon vannak.

Akkor mégis miben reménykedhetünk? Egyrészt a matematikában, azaz hogy minden sorozat megszakad egyszer. Másrészt keretünk cseppet sem olyan gyenge, mint amire az idei eredményekből következtethetni lehet. Harmadrészt pedig, hogy játékunk a vereségek ellenére sem volt kilátástalan az elmúlt hetekben. Egy pici szerencse, egy pici lökés kellene, s azonnal megváltozna csapatunk “széljárása”. Játékosaink becsülettel készülnek az edzéseken, s ennek eredménye remélhetően már most vasárnap pontokban lesz mérhető.

Ja, és senki nem felejtse otthon vasárnap az esernyőjét …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020