Mi mindig győzni akarunk

Szerzo:
Feltoltve: 2017.február 17

A hét végén, a 21. forduló mérkőzéseivel megkezdődik, pontosabban folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. Csapatunk annak a Dorognak az otthonában lép pályára, mellyel ősszel, hazai környezetben 1-1-re végzett.

– Elismerve, hogy a Dorog nagyon masszív, szervezett gárda, hogy Bene Feriék munkája egyre jobban beérik, hogy a téli szünetben élvonalbeli játékosokkal erősödött kerete, mi győzni megyünk az egykori bányászvárosba – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk vezetőedzője, Vincze István. – Ezen nem szabad meglepődni, hiszen mi valamennyi meccsünkön nyerni szeretnénk. Játékosaink motiváltak, pozitív hozzáállásúak, céljaik vannak a labdarúgásban.

Nem volt egyszerű helyzetben, hiszen nem csak, hogy a szokásosnál rövidebb volt a felkészülési időszak, de munka közben kellett igazán megismerni játékosait is …

– Valóban január első napjaiban vettem csak át a csapatot, de kollégáimtól, Toldi Gábortól, Domján Attilától és Hegedűs Ferenctől minden segítséget megkaptam, ráadásul azért a keret nagy részét ismertem is. Kész felkészülési program várt Csákváron, így valóban csak a munkára kellett koncentrálnom.

Akárcsak a nyáron, most is jelentős mozgás volt az öltözőben.

– Hét játékos távozott, hét érkezett, hárman kölcsönből visszamentek, hárman kölcsönbe érkeztek, azaz az egyensúly megmaradt, s a keret az átigazolási időszak végére összeállt. Alkalmazkodva a klub filozófiájához, igyekeztünk fiatal, tehetséges, gyors játékosokat szerződtetni. Jelenleg hat U21-es játékosunk van a keretben, s valamennyiüket meghívták az újjá alakuló utánpótlás válogatottba.

Hogy értékeli az elmúlt hetek felkészülését?

– Sajnos rövid volt az idő és az extrém hideg is megnehezített a dolgunkat, de hát ezzel valamennyi, Magyarországon készülő együttesnek meggyűlt a baja. A Sopron elleni múlt szombati mérkőzésig összesen háromszor(!) tudtunk füvespályán edzeni, márpedig a műfű egészen más, mint a természetes gyep. Meg is látszott a kupameccsen, hogy a soproniak egy hetet Cipruson dolgoztak, míg mi a hazai beton keménységű talajon tréningeztünk. Éppen emiatt kisebb sérülések is nehezítették a munkánkat, de azért lassan mindenki utoléri magát.

A Dorog elleni idegenbeli bajnoki találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020