Oldal Tibor álomgólja után sem dőlt el a továbbjutás

Szerzo:
Feltoltve: 2017.február 12

Bár szemre úgy tűnt, játékra alkalmas “gyepszőnyeg” fogadta a csapatok szombaton, a Magyar Kupa nyolcaddöntő csákvári mérkőzésén, gyorsan kiderült, csupán hiú ábránd, hogy valóban lehet játszani a pályán.

A felső egy, két centi tacsakos, alatta viszont beton keménységű talaj fogadta a játékosokat, akik a kezdő sípszó után azonnal szembesültek azzal a ténnyel, hogy nem ott és úgy állnak meg egy, egy sprint után, ahogy és amikor akarnak. Ennek szenvedő alanya alig 24 másodperc elteltével a vendégek jobb oldali védője, Tóth Dávid volt, aki csupán fáziskéséssel tudta lekövetni Oldal Tibor mozgását, villámléptű szélsőnk pedig parádés góllal büntette őrzője hibáját. Álomkezdés. Ennél szebb rajtról nem is ábrándozhatott a csapatunkat tétmeccsen először dirigáló Vincze István. Sőt, alig húsz perccel később már két góllal vezettünk, miután Kiprich Dávid szöglet utáni lövése a menteni akaró Németh Milánról előbb a kapufára, majd a hálóba pattant.

“Villámrajtos” kezdésünk sem rogyasztotta meg azonban a Sopront, mely ugyan a mezőnyben többet birtokolta a labdát, de ziccerig nem jutott. Sajnos azonban komoly helyzet nélkül is sikerült szépítenie, életben tartva ezzel továbbjutási reményeit. A térfélcserét követően is nagy elánnal birkóztak a játékosok – az iramra nem is lehetett panasz -, ám látványos, szép futballról továbbra sem beszélhettünk. A Sopron jött előre, csapatunk azonban magabiztos hárította kezdeményezéseit. Sőt, Molnár Csaba akár be is biztosíthatta volna győzelmünket, ám Gelei Vince remek tempóban kilépve kapujából, korrigálta Sifter hibáját – a középső védő talpa alatt elcsúszott a labda – és a vendégtérfél közepén, csupán néhány centivel megelőzve, lábbal tisztázott az óriási gólhelyzetben kilépő támadónk elől.

Vincze István és csapata olyan győzelemmel kezdte a 2017-es esztendőt, mely remélhetően kellő lendületet ad a jövő héten kezdődő bajnokságra. Amennyiben sérültjeink felépülnek, betegeink meggyógyulnak, kellő versenyhelyzet alakulhat ki a kezdőcsapatba kerülésért, s bízunk benne, ez az eredményekben is megmutatkozik majd.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének további eredményei: Ferencváros-Honvéd 2-1, Dorog-Vasas 1-2, Zalaegerszeg-Újpest 1-4, Mezőkövesd-Gyirmót 0-0, Érd-Budafok 2-1.

A Cegléd-Diósgyőr és a Szentlőrinc-Szolnoki MÁV meccseket kedden rendezik.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020