Egy hónap tapasztalatai, avagy ahogy Vincze István látja új csapatát

Szerzo:
Feltoltve: 2017.január 24

Egy hónapja, hogy karácsony és szilveszter között Vincze Istvánt nevezték ki az Aqvital FC Csákvár vezetőedzőjének. A téli felkészülést már irányításával kezdte meg január első napjaiban csapatunk.

Néhány hét eltelt már munkába állása óta. Milyenek a benyomásai?

– Hála istennek, zökkenőmentesen sikerült beilleszkednem. A kollégák, Toldi Gabi, Domján Attila, Hegedűs Feri nagyon kedves fogadtak, gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. A játékosok nagy részét korábbról már ismertem, így nem kellett különösebben bemutatkoznom senkinek sem az öltözőben. Akiknek viszont új voltam, azok is megadták számomra a bizalmat. A felkészülésünk a február 11-i, Magyar Kupa nyolcaddöntő miatt rövidebb a szokásosnál, mindössze öt hetes, így adta magát, hogy a korábban megtervezett munkán ne változtassak. Az egyhetes büki edzőtábor arra is jó, hogy még inkább összecsiszolódjak a kerettel. A hideg időjárás ellenére remek körülmények között dolgozhatunk.

Az edzőtábor első napján ünnepelte 50. születésnapját. Még a kívülállók számára is úgy tűnt, megkedvelték játékosai …

– Nem vagyok már fiatal edző, annak ellenére sem, hogy csupán tavaly nyáron kaptam meg első önálló feladatomat felnőtt csapat élén. A Puskás II-vel az NB III-ban szerepeltünk, majd kaptam öt meccset az NB II-es gárda szakvezetőjeként, s onnan kerültem december végén Csákvárra. Más jellegű munka vár rám, mint Felcsúton. Kis klub, családias hangulat, és mindenki rendkívül segítőkész. Értelemszerűen a céljaink is mások. Míg a Puskásnál egyértelműen a bajnoki címről beszél mindenki, itt Csákváron szeretnénk az első tízbe kerülni. Nem lesz könnyű, hiszen a tavaszi idény során a mezőny hátsó fele kettőzött akarattal küzd a biztos bentmaradásért.

Egy hónapnyi közös munka után milyennek ítéli meg a keret erősségét?

Úgy gondolom, elérhetjük a kitűzött célt. Sok a fiatal keretünkben, olyan játékosokkal dolgozok, akiknek céljai vannak, szeretnének magasabb osztályban, jegyzettebb, tehetősebb csapatban futballozni. Az edzéseken nagyon odateszik magukat, időnként még én is becsukom a szemem egy, egy ütközésnél. De hát ez így van rendjén, ha valaki el akar érni valamit, annak meg kell dolgozni érte. Alakul a keretünk, egy, két játékos még érkezhet esetleg. Sajnos azért nem egyszerű a feladatunk, hiszen ahogy korábban, most is kapósak fiataljaink. Csak éppen míg Gajdos Zsoltot, Horváth Rolandot vagy éppen Makrai Gábort a bajnokság végeztével, nyáron csábították el, addig most télen szeretnék elvinni Paudits Patrikot. Hiába él a szerződése, hiába nyilvánítottuk ki, hogy nem akarjuk eladni, mégis állandó az érdeklődés iránta. Teljesen összezavarják a fejét, s ez nem jó sem neki, sem nekünk.

Csapatunkra a büki edzőtábor alatt három felkészülési mérkőzés vár: az elsőre éppen holnap 14 órától az Ajka ellen.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020