A Sopron ellen a nyolcaddöntőben

Szerzo:
Feltoltve: 2016.december 2

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága megtartotta az MK nyolcaddöntőjének sorsolását. Hét NB I-es, hat NB II-es és három NB III-as együttes várhatta, kivel is kell megmérkőznie a legjobb 16 között.

Nos Fortuna istenasszony ezúttal kegyes volt hozzánk abból a szempontból, hogy miként az elmúlt két esztendőben, ezúttal most nem a Ferencvárost kaptuk ellenfélnek. Sőt, még csak nem is élvonalbeli gárda ellen kell oda-vissza megmérkőznünk 2017. február 11-én, illetve március 1-én. Riválisunk a nyolcaddöntőben a szintén másodosztályú Sopron legénysége lesz.

– Kaphattunk volna nehezebb és könnyebb ellenfelet is – értékelte a sorsolást csapatunk vezetőedzője, Toldi Gábor. – Csoportbeli ellenfelünk a Sopron, így nyugodtan mondhatom, hogy 50-50 százalék az esélye mindkét gárdának a továbbjutása. Többet azonban egyelőre nem is akarunk foglalkozni a kupameccsel, számunkra most sokkal fontosabb a hétvégi, Siófok elleni bajnoki összecsapás. Azt a kilencven percet kell megnyernünk, ha törik, ha szakad.

A Magyar Kupa kilencedik fordulójában már két mérkőzésen, a klasszikus kupaszabályok alapján dől el továbbjutás. A sorsolás tartogatott “pikáns” párosításokat: a címvédő Ferencváros például a Honvéddal találkozik, valamint az NB I két újonca, a Mezőkövesd és a Gyirmót is “összefut” februárban.

A párosítás: Cegléd–Diósgyőr, Zalaegerszeg-Újpest, Dorog–Vasas, Szentlőrinc–Szolnoki MÁV, Csákvár–Sopron, Ferencváros–Honvéd, Érd-Budafok, Mezőkövesd–Gyirmót.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020