Még soha nem kaptunk ki a Zalaegerszegtől

Szerzo:
Feltoltve: 2016.november 17

Vasárnap már a tizenhetedik forduló mérkőzéseit rendezik a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk a feljutásra pályázó, jelenleg csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a dobogóról éppen leszoruló Zalaegerszeget fogadja.

Embert próbáló feladat vár csapatunkra. A Zete az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendült, utolsó négy meccséből hármat megnyert, s egyszer döntetlenre végzett. Ezzel pedig három pontra felzárkózott az éllovas Balmazújváros mögé. Ugyan a bajnoki nyitányon vereséget szenvedett Csató Sándor legénysége az újonc Mosonmagyaróvár ellen, ám azóta hét(!) idegenbeli meccset vívott megveretlenül, pedig vendégeskedett Nyíregyházán, Balmazújvárosban, Felcsúton vagy éppen Soroksáron is.

Persze ez nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlen lenne a kék-fehér gárda. Esetükben ugyanis az Aqvital FC tartozik a jelenlegi másodosztályú mezőnyből a leginkább “nem szeretem csapat” kategóriába. Az elmúlt években négyszer is összemértük tudásunkat a zalaiakkal, ám eddig még egyszer sem tudták begyűjteni ellenünk a három pontot. Sőt, a tavalyi szezonban például oda-vissza legyőztük riválisunkat. Jó lenne, ha tartanánk magunkat a megszokáshoz, ugyanis a Vác elleni vereséget követően most nagy szükségünk lenne a pontokra.

Egy játékosunknak a megszokottnál is fontosabb lesz a vasárnapi derbi: kapusunk, Kovács Dániel ugyanis éppen a ZTE-től érkezett kölcsönbe Csákvárra, s nagyon szeretné bebizonyítani, hogy hiba volt a kék-fehérek részéről, hogy lemondtak róla.

– Bár sok esetben hallani, hogy egy kölcsönjátékos nem léphet pályára anyaklubja ellen, esetünkben szerencsére ez nem igaz – tudtuk meg vezetőedzőnktől, Toldi Gábortól. – Dani szerződésében semmiféle kitétel nem szerepel, így minden további nélkül ott lehet a csapatban vasárnap.

A 16 órakor kezdődő mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Punyi Gyula és Márkus Péter lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020