Mindenki a fedélzeten a Kozármisleny ellen

Szerzo:
Feltoltve: 2016.október 29
kozar

Holnap délután már a 15. fordulót rendezik meg a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk ahhoz a Kozármislenyhez látogat, mely mindössze három pontra, ugyanakkor hat(!) hellyel áll mögöttünk a táblázaton.

A két adat jól jelzi, mennyire kiegyenlített, mennyire szoros az NB II mezőnye, egy, egy győzelemmel vagy vereséggel több helyet lehet előre lépni, avagy visszacsúszni. Mi azonban előre szeretnénk lépni, függetlenül attól, hogy vasárnap éppen idegenben lépünk pályára. Együttesünk stílusa igencsak megváltozott az elmúlt fél évben, csapatvédekezésünk sokkal stabilabb lett, ezáltal idegenbeli szereplésünk is kiegyensúlyozottabb. Nem véletlen, hogy tizennégy forduló alatt a legkevesebb alkalommal mi szenvedtünk vereséget. Igaz ugyanakkor, hogy csökkent a győzelmeink, s ugrásszerűen emelkedett döntetleneink száma.

Bár matematikailag igaz, hogy a döntetlen kevésbé kifizetődő, mint a győzelem, de a jelenlegi bajnokságban az egy pontok is arany érhetnek, pláne, ha rivális ellen szerzi valaki. Márpedig nekünk a Kozármisleny közvetlen vetélytársnak számít, tehát ahhoz, hogy ne érjen utol minket a baranyai gárda, muszáj legalább döntetlenre végeznünk.

- Jót tett a lelkünknek a Békéscsaba elleni siker és az ezzel járó továbbjutás a Magyar Kupában. Ezek után nem is csodálkozom, hogy valamennyi futballistám, még azok is, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, játékra jelentkeztek a hét végi összecsapásra. Ilyen hangulatban gyorsabban gyógyulnak a sebek, és mindenki szeretne részese lenni egy újabb bravúrnak – nyilatkozta honlapunknak a szombati edzést megelőzően Toldi Gábor vezetőedző. – Kellemes helyzetben vagyok tehát a keret kijelölését illetően, hiszen mindenkire számíthatok a számunkra rendkívül fontos találkozón. Pontért, pontokért utazunk Baranyába, hogy elérjük célunkat, ugyanolyan fegyelmezett játékra lesz szükségünk, mint a keddi kupameccsen.

A vasárnap 17 órakor kezdőd bajnoki összecsapást a pécsi stadionban rendezik, a mérkőzést Böcskei Balázs vezeti, segítői Pápai Zoltán és Bornemissza Gergő lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>