Továbbjutottunk! Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1-1 (1-0, 1-1) Tizenegyesekkel: 6-5

Szerzo:
Feltoltve: 2016.október 25

A Magyar Kupa hetedik fordulójában a Békéscsaba együttesét fogadjuk ma 17 órától. Vezetőedzőnk, Toldi Gábor tartotta magát korábbi elképzeléséhez, miszerint olyan játékosoknak is bizalmat ad a bizonyításra, akik kevesebb lehetőséghez jutottak a bajnoki összecsapásokon. Ugyanakkor Zoran Szpisljak közel legerősebb tizenegyét küldi pályára.

Régi ismerőst köszönthetnek a pályán szurkolóink: a hosszú sérüléséből felépült Hajdú Sándor majd egy év után szerepelhet tétmérkőzésen.

Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1-1 (1-0), tizenegyesekkel: 6-5

Csákvár, 200 néző, vezeti: Németh Ádám (Takács Gábor, Kiss Balázs)

Csákvár: Dániel – Kékesi, Póti, Szalai T. (Dulló), Hajdú S. – Mészáros D., Kiprich D., Oldal, Erdei (Kocsis G.), Molnár T. – Horváth R. (Paudits). Edző: Toldi Gábor.

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Fehér, Kelemen, Fabio – Bagi, Spitzmüller – Szalai D. (Viczián), Nagy I.,  Gránicz (Pilán) –  Tóth D.  (Birtalan). Edző: Zoran Szpisljak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: csapatunk tiszta sárgában, a vendégek fehérben léptek pályára.

2. perc: Gránitz a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről lőtt, Dániel vetődve hárított.

7. perc: Spitzmüller buktatta a nagy lendülettel előre törő Oldalt. A sértett 26 méteres szabadrúgása lepattant Mursits előtt, s a bal sarokban landolt, 1-0.

14. perc: Óriási helyzet maradt ki: Kelemen röviden tette haza a labdát, Horváth Roland lecsapott rá, majd azzal a lendülettel 20 méterről átemelte a labdát a tizenegyes ponton álló kapus felett. A labda a felső léc tetején pattanva hagyta el a játékteret.

24. perc: Molnár Tibor megpróbálta megkerülni Fabiot a tizenhatos jobb oldali vonala mellett, a védő azonban feltartotta. Oldal szabadrúgásból kilőtte a sorfalban álló Spitzmüllert.

26. perc: Oldal csapta be védőjét a bal oldali szögletzászlónál,  belőtt labdáját Mursits kapta fel a középen berobbanó Horváth Roland elől.

32. perc: Kiprich fejelte pontatlanul hazafelé a labdát, Szalai Dávid begyűjtötte, rávezette Szalai Tamásra, rutinos védőnk azonban becsúszva szögletre szerelt.

34. perc: Mészáros Dávid 14 méteres lövése felperdült egy csabai védőn, Horváth Roland ollózva, a levegőből azonnal kapura emelt, s bár Mursits már verve volt, a labda a bal sarok mellett gurult ki az alapvonalon kívülre.

37. perc: Tóth Dániel fordult egyedül kapura a tizenhatos vonalán, ám mielőtt lőhetett volna, érkezett Kékesi és szögletre tisztázott.

38. perc: Ezúttal Fehér hozta rá a frászt a vendégek szurkolóira, röviden adta haza a labdát, Horváth Roland ismét rásprintelt, ám a csabaiak szerencséjére Mursits a tizenhatos vonalán, éppen megelőzve csatárunkat, lábbal menteni tudott előle.

40. perc: Molnár Tibor futotta le Bényeit a bal oldalon, éles szögből leadott lövését bravúrral hárította Mursits.

42. perc: Molnár Tibor 25 méteres lövését a jobb alsó sarok elől tenyerelte ki Mursits.

A játékvezető lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

47. perc: Tóth Dániel fordult kapura Póti mellett a balösszekötő helyén, 14 méteres lövése a felső lécen csattant.

48. perc: Szalai Dániel húzta vissza az őt kicselező Mészárost, sárgát kapott érte.

52. perc: Oldal 18 méteres lövését blokkolták a csabai védők, s azonnal leindították az elől ragadt csapatunkat. Gránitz lefutotta Kékesit és 12 méterről a tehetetlen Dániel felett a léc alá emel, 1-1.

54. perc: Cserélnek a csapatok: Szalai Dániel helyére Viczián Ádám érkezett a vendégeknél. Nálunk Paudits Patrik és Kocsis Gábor érkezett Erdei András és Horváth Roland helyére.

61. perc: Gyors kontrát vezettünk a jobb oldalon, Kocsis átadása után Paudits kavarta meg a csabai védelmet, ám mielőtt lőhetett olna, Kelemen kivágta előle a labdát.

68. perc: Oldal a jobb oldali vonal mellől pontosan gurított vissza, Molnár Tibor a jobbösszekötő helyén, 10 méterről megnézte a bal alsót, de Mursits bravúrral kiütötte.

70. perc: Gránitz rossz ütemű becsúszása sárga lapot ért.

75. perc: Közös csere: Tóth Dánielt Birtalan Botond váltotta a vendégeknél, Szalai Tamás helyére pedig Dulló Martin érkezett nálunk-.

79. perc: Fabio 25 méteres, életerős lövését szép vetődéssel tolta szögletre Dániel Csaba a jobb alsó sarok elől.

81. perc: Meccslabda: Molnár jobb oldali beadását Pauditzs középen, 8 méterről úgy fejelte a bal alsó sarokra, hogy a labda súrolva a kapufát hagyta el a játékteret.

84. perc: Oldal bal oldali beadását Paudits középen mellel átvette, majd 18 méterről kapura lőtt, Mursits csak üggyel, bajjal tudott hárítani.

90. perc: A játékvezető kettő percet hosszabbít.

Vége a mérkőzésnek, jöhet a 2×15 perces hosszabbítás.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás.

101. perc: Németh Ádám játékvezető már másodszor állított meg ígéretes támadásunkat azzal, hogy a csabai labdavesztés után a szimuláló vendégjátékos miatt a sípjába fújt.

104. perc: Viczián 23 méteres lövését ütötte ki Dániel Csaba.

105. perc: Molnár jobb oldali beadását Paudits lőtte kapásból kapura, a labda Kelemenről vágódott szögletre.

Vége az első 15 percnek.

106. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje. Kocsis indításával Paudits lépett volna ki, de Mursits óriási bravúrral leszedte csatárunk lábáról a labdát a tizenegyes pontnál.

107. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Békéscsaba: Gránicz helyére Pilán érkezett.

119. perc: Viczián húzta vissza Kiprichet, sárga lapot ért.

Jöhetnek a tizenegyesek.

Kiprich belőtte, 1-0.

Nagy István a jobb kapufára rúgta, 1-0.

Kocsis Gábor tizenegyesét kivédte Murists, 1-0.

Kelemen belőtte, 1-1.

Paudits Patrik sem kegyelmezett, 2-1.

Bagi István belőtte, 2-2.

Kékesi Alex is értékesítette, 3-2.

Fehér Zsolt belőtte, 3-3.

Póti Krisztián kilőtte a bal felsőt, 4-3.

Birtalan Botond  belőtte, 4-4.

Mészáros Dávid lába sem remegett meg, 5-4.

Bényei Balázs belőtte, 5-5.

Oldal Tibor is magabiztosan helyezett a hálóba, 6-5.

Spitzmüller István fölé rúgta, s ezzel eldőlt!

Továbbjutott csapatunk, a legjobb 32 között várhatjuk a sorsolást!+

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020