Vége: Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 3-1 (0-0)

Szerzo:
Feltoltve: 2016.október 2

A másodosztályú labdarúgó bajnokság ma délutáni fordulójában a tavasszal még élvonalban szerepelt, idén feljutásra pályázó, zsinórban hat győzelemnél tartó Békéscsabát fogadjuk. Azt összecsapás eseményeiről 17 órakor kezdődő online közvetítésünk révén tájékozódhatnak szurkolóink.

Vezetőedzőnk Toldi Gábor kénytelen volt változtatni jól megszokott kezdőcsapatunkon: Pintér Bence Sopronban bokaszalag-szakadást szenvedett, emiatt hosszú időre kidőlt a sorból. Helyettese az a Kékesi Alex lesz, aki először került be ősszel a kezdő tizenegybe. A vendégek szakvezetője Zoran Szpisljak ugyanakkor nem változtatott legutóbb is győzelmet arató csapatán.

Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 3-1 (0-0)

Csákvár, 300 néző, vezeti: Szilasi Szabolcs (Garai Péter, Bornemissza Norbert)

Csákvár: Kovács D. – Kékesi, Póti, Dulló, Baranyai – Mészáros D., Bakos, Kiprich D., Lőrincz (Damásdi) – Nyilasi B.(Kocsis G.) – Paudits (Oldal). Edző: Toldi Gábor

Békéscsaba: Ribánszki – Bagi, Kelemen, Szélpál, Fabio – Viczián – Szalai D., Nagy I., Juhász Gy.(Gránicz) – Birtalan(Bényei), Urbin(Pilán). Edző: Zoran Szpisljak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, mi a szokásos sárga-kékben, a vendégek pedig tiszta fehér szerelésben  léptek pályára.

2. perc: Bakos indította Lőrinczet a jobb oldalon, aki két védő között bátran tört előre. Beadása azonban egy leheletnyit hosszú volt Pauditsnak.

3. perc: Lőrincz Attila vállalkozott 25 méterről lövésre, labdája azonban elkerülte a jobb alsó sarkot.

7. perc: Miközben Juhász terítette le a felezővonal környékén Kékesit, a megszerzett labdával Szalai törhetett be a jobb összekötő helyén a tizenhatosra. A csabaiak szerencséjére Baranyai elcsúszott, így a szélső már csak Kovács Dániellel állt szemben, kapusunk azonban óriási bravúrral hárította a 8 méteres lövést.

8. perc: Szép kényszerítőzés után Fabio került gólhelyzetbe a bal összekötő helyén, de közeli lövését Kovács ismét bravúrral hárította.

13. perc: Lőrincz szerelt a felezővonal közelében, bátran rávezette a labdát a csabai védelemre, majd 22 méterről alig-alig lőtt a jobb sarok mellé.

16. perc: Nagy István játszotta tisztára magát térfelünk közepén, majd 25 méterről keményen rátűzte, szerencsénkre lövése elkerülte a jobb felső sarkot.

A kezdeti lendületes támadások után ezekben a percekben a mezőnyben birkóznak a csapatok, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe.

23. perc: Kiprich szerzett labdát Fabio ellen a csabai térfél közepén, majd szorongatott helyzetből 25 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

24. perc: Szalai cselezte le magát a jobb oldali alapvonalig, visszagurított labdáját a rövid saroknál Urbin pörgette kapura, Kovács azonban ismét a helyén volt és nagyszerű érzékkel hárított.

30. perc: Póti felívelt labdáját Kelemen röviden fejelte ki, Nyilasi megszerezte a labdát, kicselezte Nagy Istvánt, ám lövése a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

31. perc: Bakos játszotta tisztára magát a csabai térfél közepén, 25 méteres lövését Ribánszki vetődve hárította a jobb sarok elől.

37. perc: Póti felívelt labdáját a jobbösszekötő helyéről Mészáros visszafejelte, ám a labda beragadt Paudits és Szélpál közé, majd tisztáztak a csabai védők.

38. perc: Mészáros 22 méteres lövése a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

40. perc: Bakos 50 méteres lapos indításával Lőrincz száguldott el a bal oldali vonal mellett, a szögletzászlónál egy csellel becsapta Bagit, remekül centerezett, ám labdája a vizes füvön felgyorsult és ez becsapta az üresen érkező Mészárost, így a helyzet odalett.

42. perc: Dulló tiszta szerelését szabálytalannak minősítette Szilasi játékvezető a tizenhatos bal sarkánál, Nagy István azonban a sorfalba lőtte a szabadrúgást.

43. perc: Lőrincz kényszerítőzött Mészárossal, már éppen lőni készült, mikor Bagi becsúszva szögletre mentett.

45. perc: Nyilasi passzolta el magát a 16-osunk előterében, Urbintól Birtalan kapta a labdát ám 8 méteres lövését vetődve hárította Kovács Dániel.

A játékvezető lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

53. perc: Cserél a vendégcsapat: Juhász helyére Gránicz érkezik.

55. perc: Baloldali vonaltól indulva Lőrincz cselezgetett befelé, a tizenhatos vonalánál visszagurított az érkező Bakos elé, aki 20 méterről a jobb sarok mellé lőtt.

Eleredt az eső, egyre csúszósabb a talaj, így a játékosoknak nem csak egymással, hanem a játéktérrel is meg kell birkózni.

58. perc: Urbin pörgette a labdát a balösszekötő helyén leshatárról kiugró Gránicz elé, Dulló azonban tanítanivaló becsúszással szerelni tudta a vendégek cserecsatárát.

59. perc: Mészáros és Paudits bolondította meg a csabai védőket, kényszerítőzésük után előbbi került kecsegtető helyzetbe, ám Bagi remek becsúszással az utolsó pillanatban tisztázni tudott előle.

61. perc: Lőrincz Attila az egész találkozó folyamán igen nagy kedvvel játszik, többször is tarthatatlannak bizonyult a vendégvédők számára. Ezúttal a kaputól 20 méterre középen tisztára játszotta magát, majd úgy lőtt jobbal a bal felső sarokba, hogy labdája mindkét kapufát érte, 1-0.

64. perc: Cserélnek a vendégek: Urbin helyére Pilán érkezik.

66. perc: Nagy István 23 méteres jobb felső sarokba tartó lövését Kovács hihetetlen bravúrral tornázta szögletre.

69. perc: Paudits Patrikot buktatta Kelemen a csabai térfél közepén, Bakos szabadrúgását Paudits az ötös jobb sarkáról a kapunak háttal állva úgy fejelte a bal sarokba, hogy a labda a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba.

70. perc: Bakos hosszú indításával  Paudits robogott a csabai kapu felé, Ribánszki a tizenhatoson kívülre futva elfejelte a labdát, Nyilasi azonnal visszafejelte az üres kapura, de labdája elakadt a visszafutó védőkben.

73. perc: Bakos az alapvonaltól 10 méterre végezhetett el szabadrúgást, meglepte Ribánszkit hogy laposan a rövid sarkot vette célba, ám a vendégek hálóőre még időben kapcsolt és visszavetődve menteni tudott.

76. perc: Cserélnek a vendégek: Birtalan helyére Bényei Balázs érkezik.

78. perc: Bakos Szabolcs 25 méteres szabadrúgásból lepókhálózta a bal felső sarkot, 3-0.

80. perc: Cserél csapatunk: Nyilasi helyére Kocsis Gábor érkezik.

82. perc: Újabb csere: Lőrincz helyére Damásdi Alex érkezik.

84. perc: Újabb csere csapatunkban: Paudits helyére Oldal Tibor érkezik.

88. perc: Dulló felszabadító rúgása elakadt Bényeiben, aki a jobbösszekötő helyén maga elé tette a labdát, majd 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 3-1.

90. perc: A játékvezető 2 percet hosszabbít. A csabai kispadról a lecserélt, reklamáló Birtalant kiállította a játékvezető.

92. perc: Bényei ütközött Oldallal a felezővonalnál, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a vendégek cserejátékosának.

A játékvezető lefújta a mérkőzést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020