Nem szeretem ellenfélhez utazunk

Szerzo:
Feltoltve: 2016.augusztus 19

A hét végén, az ötödik forduló összecsapásaival folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság őszi idénye. Csapatunk ezúttal egy “nem szeretem” együttes otthonában, Balmazújvárosban lép pályára vasárnap 19 órakor.

Nem sok sikerélményben volt része (eddig) csapatunk a hajdúsági gárda ellen. Történelmünk során először 2014 őszén találkoztunk a Balmazújvárossal, s hiába vezettünk Horváth Roland és Gajdos Zsolt góljaival 2-0-ra a szünetben, végül 3-2-es vereséget szenvedtünk. Fél évvel később kísértetiesen hasonló összecsapáson fogadtuk hét végi ellenfelünket. Akkor Gajdos góljának köszönhetően előnnyel térhettünk pihenőre a szünetben, ám a második játékrészben fordított a Feczkó-csapat és 3-1-re megnyerte az összecsapást.

A tavalyi idényben lejátszott két meccsen még azt se mondhattuk el, hogy vezettünk a Balmaz ellen. Előbb 4-1-re kikaptunk az odavágón – gólunkat 2-0 után Oldal Tibi szerezte -, majd alig néhány hónapja itthon maradtunk pont nélkül, miután 1-0-ra nyertek a vendégek. Még egy közös jellemzője van a hajdúságiak elleni összecsapásainknak: általában felhőszakadásban és szélviharban zajlanak a mérkőzések …

Négy meccs, 0 pont, 4 rúgott és 11 kapott gól. Mint minden sorozat, vélhetően ez is megszakad egyszer. Remélhetően minél hamarabb, mondjuk ha lehet, már most vasárnap …

Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a remek bajnoki rajtot vevő, három győzelemmel rajtoló Újváros éppen a múlt héten veszítette el veretlenségét. Az újonc – ráadásul szomszédvárnak minősülő – Cigánd elleni vereség vélhetően mély nyomokat hagyott az együttesben, mely vasárnap hazai győzelemmel szeretné kárpótolni szurkolóit. Rendkívül stabil védekezés jellemzi a Balmazújvárost, ráadásul lendületes játékosainak köszönhetően, a labdaszerzést követően villámgyorsan megy át támadásba. Amire még különösen figyelnünk kell, az a rögzített játékhelyzetek utáni szituációk: elég ha csak a tavaszi meccsünkre gondolunk, amikor Kiss László szöglet utáni beívelésből fejelte a három pontot ér gólt.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020