Ismét újonccal találkozunk

Szerzo:
Feltoltve: 2016.augusztus 5

Bár papíron, egy kívülálló számára könnyűnek tűnhet a sorsolásunk – az első négy fordulóban háromszor is újonc együttessel találkozunk -, a valóság azonban éppen az ellenkezője. Sokszor bebizonyosodott már, a bajnokság kezdeti szakaszában még az alsóbb osztályból érkezett, esetlegesen gyengébb állománnyal rendelkező csapatok is képesek kilencven percen keresztül méltó ellenfelei lenni rutinosabb vetélytársaiknak.

Esetünkben ráadásul nem is beszélhetünk rutintalan ellenfelekről, hiszen a nyitófordulóban az NB III-ból érkezett, de azonnal az NB I-be pályázó Nyíregyháza vendégei voltunk, vasárnap az élvonalban is szerepelt játékosokkal megspékelt Dorog érkezik Csákvárra, majd egy hét múlva azt a Ceglédet fogadjuk, mely az előző körben simán kiütötte a tavasszal még NB I-es Békéscsabát.

De térjünk vissza a hét végi, Dorog elleni összecsapáshoz. A Nyugati csoportból érkezett Komárom megyei gárda erejéről mindent elmond, hogy az előző bajnokságban 32 meccsen összesen négyszer maradt pont nélkül – Fradi II, Videoton II, Puskás II, Csepel -, s mindössze 16(!) gólt kapott. A nyáron aztán alapos erősítésbe is kezdtek az egykori Bányász-csapatnál. Szakmai igazgatónak megnyerték azt a Bene Ferencet, aki az NB I-be juttatta a Gyirmótot, megszerezték többek között Csató Martint Győrből, Kővári Róbertet és Bor Dávidot Paksról, Medgyes Zoltánt és a Grabant-testvéreket a Haladástól, valamint a Dabas gólerős támadóját Csák Zoltánt. Az együttes mentális felkészültségét bizonyítja, hogy a nyitányon vesztett állásból is képes volt megfordítani a meccset és begyűjtötte a három pontot.

Ahhoz, hogy sikerrel vegyük vasárnap az akadályt, ugyanolyan fegyelmezett védőjátékra lesz szükségünk, mint Nyíregyházán, s hasonlóan veszélyes támadófocit kell nyújtanunk, mint az előző szezon hazai meccsein.

A vasárnap 19 órakor kezdődő összecsapást Bogár Gergő vezeti, segítői Iványi István és Kiss Balázs lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020