Szavazz a Csákvárra!

Szerzo:
Feltoltve: 2016.augusztus 3

A Nemzeti Sport Online ma esti cikke:

“Nincsenek szurkolók/nézők a magyar futballban, ez az egyik legnagyobb probléma. De nem ez az egyetlen, persze.
A magyar klubfutballt övező infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a játék minősége ennél jóval lassabb ütemben, ez a nemzetközi kupaszereplés eredményein is látszik.
A kluboknak így egyéb eszközökhöz kell nyúlniuk, ha régi vagy épp új szurkolókat akarnak a televízió elé, az újonnan épülő stadionokba vagy a hivatalos szurkolói boltokba csábítani. Adódik kérdés, mennyire vannak felkészülve az új szurkolók befogadására?
A kíváncsiságtól vezérelve elvégeztem egy apró kísérletet, amellyel arra a kérdésre próbáltam választ kapni, hogy a sikeres magyar Eb-szereplés hullámait meglovagolva a magyar klubfutball élvonalának szereplői milyen figyelmet fordítanak azokra a szurkolókra, akik a válogatott franciaországi szereplését látva ezen a nyáron úgy dönthettek, a klubfutball is megérdemel tőlük egy esélyt.
A terv a következő volt: írtam egy levelet (szóról szóra ugyanazokat a sorokat) az összes NB I-es (12) és az összes NB II-es (20) klubnak.
A levelet a saját nevemben írtam, de egy „leendő szurkolónak” adtam ki magam, aki nagyon szorítana egy magyar klubcsapatért a jövőben, de még nem tudott választani magának (a területi elvet kizártam).
Természetesen nem árultam el, hogy újságíró vagyok, s arra kértem a klubokat, hogy győzzenek meg, miért nekik érdemes szorítanom a jövőben.
Az eredmény: a 32 NB I-es és NB II-es klubból összesen 7 válaszolt az előre meghatározott egyhetes „határidőig”.
Melyik volt az a hét együttes?
A válaszok beérkezésének sorrendje szerint rendezve: FC Csákvár (NB II), Soproni VSE (NB I), Paksi FC (NB I), Kozármisleny FC (NB II), Budapest Honvéd (NB I), Videoton FC (NB I), Ferencváros (NB I)
A többi klubtól a mai napig nem érkezett válasz a „leendő szurkoló” által írt levélre, amelyet minden egyes esetben a klubok hivatalos honlapján (ha ott nem, akkor a hivatalos Facebook-oldalán) megadott elsődleges e-mail címre küldtem.”

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható el. A végén egy szavazás találhat: melyik klubnak szurkoljak? Természetesen a Csákvárnak!

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/kedves-magyar-futballklub-miert-szurkoljak-neked-32-bol-7-tol-kaptam-valaszt-2516827

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020