El kell felejteni a tavalyi évadot …

Szerzo:
Feltoltve: 2016.július 29

Vasárnap megkezdődik a 2016-17-es másodosztályú labdarúgó bajnokság. A nyár régen látott eseménydús napokkal telt Csákváron, talán még soha nem látott “vérfrissítésen” esett át a keret. Az egész azzal kezdődött, hogy klubunk szakmai igazgatója, Bognár György a Puskás Akadémiához szerződött …

– Bár eddig is vezetőedzőként dolgoztam a csapat mellett, a mostani kinevezésem azért mégis más – felelte honlapunk érdeklődésére Toldi Gábor a csütörtök esti szurkolói ankét után. – Gyuri távozásával a felelősségem sokkal nagyobb lett, hiszen most már az én kezembe került a marsallbot. Ez nem panasz, hiszen játékos-pályafutásom befejezése óta erre készültem, azért tanultam, szereztem licenceket, hogy egyszer első számú vezetőként dirigálhassak csapatot.

Azért ennél talán könnyebb “bemutatkozást” is el lehetett volna képzelni … A tavalyi remek szerepléssel, a hatodik hellyel magasra tette a mércét a csapat, illetve a nyáron tíz játékos távozott, azaz új együttest kell építenie …

– Az előző szezon bravúros szereplése ma már csak múlt. Mostanáig örülhettünk neki, most viszont már el kell felejteni. Az új év minden szempontból nehéz lesz. Egyrészt a keret fele kicserélődött, tíz játékos elment, tizenkettő érkezett, másrészt immár húsz csapatosra bővült a mezőny, azaz sokkal több meccs vár a csapatokra. És akkor még nem beszéltem arról, hogy immár kötelező kilencven percen keresztül(!) két fiatalt játszatni.

Milyen szerepléssel, helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?

– Nem helyezésben gondolkodunk. Szeretnénk tovább menni a néhány éve megkezdett úton, azaz látványos támadófutballal megörvendeztetni szurkolóinkat. A jövőben sem fogjuk betolni a buszt a kapunk elé, nem fogja feldörzsölni a hátunkat a gólvonal. Ha kihozzuk magunkból, ami bennünk van, a helyezéstől függetlenül elégedettek leszünk.

A vasárnapi bajnoki rajton csapatunk a papíron újonc, ám egyből az NB I-be pályázó Nyíregyháza vendége lesz. A 18 órakor kezdődő összecsapást Szabó Zsolt vezeti, segítői Szalai Dániel és Szécsényi István lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020