Átalakul az utánpótlás-bajnokságok rendszere

Szerzo:
Feltoltve: 2016.június 23
mlsz-logo

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2016-2017-es idényben jelentősen átalakul az utánpótlás-bajnokságok lebonyolítási rendje, módosul a versenykiírás annak érdekében, hogy a tehetséges fiatalok magasabb színvonalú, európai mércével is versenyképes, koncentráltabb ligákban küzdhessenek egymás ellen.

Az új rendszerben csak a legjobb nyolc hazai utánpótlásképző egyesület csapata küzd egymás ellen U16-tól U19-ig. A bajnokságok körmérkőzéses formában, 28 bajnoki forduló (2x2x7 forduló) keretében kerülnek lebonyolításra úgy, hogy az őszi, illetve a tavaszi szezonban, téli szünet közbe iktatásával egyaránt 2×7, vagyis szezononként 14-14 fordulóra kerül sor.

A 2016-2017-es idényben az elmúlt öt évben a legjobb teljesítményt nyújtó utánpótlás sportszervezetek csapatai indulnak az élvonalban. Az MLSZ versenybizottsága az előző öt idény I. és II. osztályú ifjúsági, illetve I. és II. osztályú serdülő nagypályás bajnokságokban elért eredményei alapján állította fel a rangsort.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>