Itt a húsz csapatos NB II

Szerzo:
Feltoltve: 2016.június 14

Kialakult a 2016-17-es másodosztályú labdarúgó bajnokság mezőnye. A most véget ért szezonban kieső helyen végzett Szigetszentmiklós, Dunaújváros és Ajka az NB III-ban kezdi az őszt, míg a bajnok Gyirmót és a második Mezőkövesd – az MLSZ el is fogadta a két újonc nevezését – feljutott az élvonalba.

Helyükre érkezett az NB I utolsó két helyezettje, a Puskás Akadémia és a Békéscsaba, valamint hét együttes a harmadosztályból: keletről a Nyíregyháza és a Cegléd, a Közép csoportból a Kozármisleny és a SZEOL, Nyugatról pedig a Mosonmagyaróvár, illetve a Dorog. Legjobb harmadikként a Cigánd harcolta ki a feljutást.

Megfelelt az indulás feltételeinek, s megkapta az induláshoz szükséges licencet az NB II csapatai közül az Aqvital FC Csákvár, a Balmazújváros, a Budaörs, a Kisvárda, a Siófok, a Sopron, a Soroksár, a Szeged, a Szolnoki MÁV, a Vác és a Zalaegerszeg.

Még három együttes rendelkezik licence-szel: az Ajka, a Győri ETO és az Újbuda, ám ők alanyi jogon idén nem értek el olyan helyezést, mely feljogosítaná őket a másodosztályú indulásra, csak visszalépés esetén kerülhetnek „pozícióba”.

A 2016-17-es szezon a szigorú elbírálási rendszer ellenére sem ígérkezik egyszerű “menetnek”. A zuhanyhíradó szerint ugyanis több csapat is “albérletben” rendezi majd hazai összecsapásait pályája átépítése miatt: a Cegléd Szolnokra, a Kozármisleny Pécsre, a Mosonmagyaróvár Győrbe, a SZEOL Kecskemétre, a Cigánd Balmazújvárosba, a Vác Dunaújvárosba, a Budaörs pedig Csákvárra költözhet néhány hétre, hónapra, miközben az FC Szeged már eddig is Gyulán volt “otthon”.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020