Bajnoki pontokért a tavalyi kedvenc ellen

Szerzo:
Feltoltve: 2016.május 13
Szolnoki_MAV_FC

A labdarúgó NB II-ben a huszonhetedik fordulót rendezik meg a hét végén. Csapatunk szombaton este, Szolnokon lép pályára.

Az egyik legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb együttese otthonában van jelenése holnap az Aqvital FC Csákvár gárdájának. A Szolnoki MÁV FC ugyan a táblázat jelenlegi állása szerint a veszélyeztetett zónában tanyázik és a kiesés ellen küzd, ám aki ismeri keretét, tisztában van vele, a kék-fehér legénység sokkal többre hívatott, mint a tizenkettedik helye mutatja. Nem véletlen, hogy az augusztusi bajnoki rajt előtt még nem titkoltan feljutási reményeket szövögettek a Tisza partján.

Az a tény viszont, hogy az NB I helyett napjainkban többet beszélnek a gárda szurkolói az NB III-ról azt bizonyítja, valami nem stimmel(t) az együttes háza táján. Tavasszal hosszú hetekig képtelen volt nyerni a kék-fehér csapat – többek csak döntetlenre végzett az Ajkával, a Szigetszentmiklóssal, a Budaörssel és a Dunaújvárossal, mi több, otthon kikapott a Váctól -, aztán amikor már nem számítottak rá a fanatikusok sem, simán legyőzte a feljutásra pályázó Zalaegerszeget.

Rutinos keret áll Csábi József vezetőedző rendelkezésére, mely attól függően, hogy mennyire használja ki helyzeteit, képes bárki elleni a pont(ok) szerzés(é)re, de képes bárkitől ki is kapni. Legjobbjuk nem ismeretlen számunkra. Gajdos Zsolt egy évvel ezelőtt még éppen a csákvári szurkolók egyik kedvencének számított, s góllövő-cipőjét magával vitte a Tiszaligetbe is. Tizenhárom találatnál jár, egyetlen találattal marad el tavalyi termésétől és még négy játéknap hátra van az idei szezonból.

Ha a MÁV FC sebezhető pontjait keressük, talán védelme közepére érdemes fókuszálnunk, gyors játékosainknak elsősorban ott lehet keresnivalójuk. Ugyanakkor nagyon vigyáznunk kell a pontrúgásokra, lévén Nagy István mestere a szabadrúgásoknak, szöglet beadásoknak.

A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a vadonatúj Tiszaligeti-stadionban. Az összecsapást Takács János vezeti, segítői Márkus Tamás és Szilágyi Norbert lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>