Csákvári csoda …

Szerzo:
Feltoltve: 2016.május 7

Ha csak két napra is ­- a forduló többi mérkőzését vasárnap rendezik -­, de feljutó helyre kerülhetett volna az Aqvital FC Csákvár együttese a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Ehhez nem kellett volna más, minthogy hozza szokásos hazai formáját, azaz kapujához szegezve vendégét, begyűjtse a három pontot pénteken este.
Nem sikerült. Csak egy lett belőle. De az milyen körülmények között született … Tíz emberrel, három gólos hátrányból állt fel a Csákvár: lőtt három gólt és rúgott három kapufát. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Molnár Attila játékvezető kezéből teljesen kicsúszott a mérkőzés, számolatlanul szórta ­ feleslegesen ­ a sárga lapokat, miközben a vendégek kapusát elfelejtette kiállítani … Olyanért büntetett nem egyszer, ami nem volt szabálytalan és olyan felett húnyt szemet, ami bizony fault volt.
­- Legvadabb álmainkban sem gondoltuk, hogy mi harcban lehetünk nem hogy a feljutásért, de még a dobogóért sem ­ – vélekedett a mérkőzést követően a klub tulajdonosa, Nagy Sándor. ­ – Egy évvel ezelőtt vért izzadva, az utolsó forduló 94. percében lőtt góllal harcoltuk ki a bentmaradást, most pedig akár az élvonalról is ábrándozhatnánk. Mi azonban mindig is szerettünk a földön maradni, nem kergetünk hiú ábrándokat. Tudjuk hol a helyünk, s eképpen éljük az életünket, ezért nem is kértünk licencet az első osztályra. A mi célunk egyértelműen a fiatal tehetségek felkarolása, “felépítése”. Nem véletlen, hogy nálunk hétről hétre négy, öt húsz év alatti gyerek kap bizonyítási lehetőséget.
Nos a Bognár György szakmai igazgató, Toldi Gábor vezetőedző dirigálta csákvári gárda az idei szezonban hétről hétre kiérdemelte a szurkolók elismerését. Függetlenül attól, hogy nyert ­ – a bajnok Gyirmót után a legtöbbször ­ – vagy vesztett, esetleg döntetlenre végzett, minden alkalommal gólra törő, látványos futballal rukkolt ki ­- a második legtöbb gólt szerezte az NB II-ben -­, s ezt értékelték a drukkerek.
Péntek este, a döntetlen ellenére is zúgott a vastaps …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020