Nem lesz sétagalopp

Szerzo:
Feltoltve: 2016.április 7

A másodosztályú labdarúgó bajnokság hét végi fordulójában a Dunaújváros együttesét fogadja csapatunk. Számunkra az előző fordulóban lezárult egy nagy sorozat, hat veretlenül megvívott összecsapás után pont nélkül maradtunk. Ha a papírformát nézzük – a két együttes lehetőségeit mérlegre tesszük -, mezőkövesdi vereségünk nem számít meglepetésnek, azaz nem kell, hogy kardunkba dőljünk bánatunkban. Viszont szombaton olyan meccsen lépünk pályára, melyen végérvényesen bebiztosíthatjuk jövő évi NB II-es tagságunkat.

A szakemberek idény előtti előzetes számolgatásuk során arra a megállapításra jutottak, 34 pont kell a bent maradás kivívásához. Bár ez nem szentírás, az eredmények alakulása azt bizonyítja, jól kalkuláltak. Nos jelenleg nekünk 32 pontunk van, s amennyiben legyőzzük hét végi riválisunkat, valóban fellélegezhetünk.

Még mielőtt azonban bárki is arra a megállapításra jutna, hogy a télen teljes profi keretüket elveszítő Duna-partiak elleni elegendő lesz a mezeket kiküldeni a pályára, gyorsan felhívjuk a figyelmet: a Dobos Barna dirigálta fiatal együttes két hete 1-1-re végzett Sopronban – ott ahol mi egy sima négyest kaptunk az ősszel -, legutóbb pedig szintén döntetlent (1-1) ért el a Szolnoki MÁV ellen. Lehet, sőt talán biztos is, hogy a mi keretünk jelenleg erősebb, mint a piros-fehéreké, ám ezt a pályán is be kell bizonyítanunk. Márpedig arra felkészülhetünk, hogy szombati vendégeink a számukra tét nélküli meccsen – ősszel licence hiányában csak az NB III-ban indulhatnak – felszabadultan, nyugodtan fognak játszani. Mi több, fiatal játékosaikat fűti a vágy, hogy bebizonyítsák, elég érettek az NB II-ben való szereplésre. Minden bizonnyal beássák magukat saját térfelükre, s szinte élő falat vonva kapujuk elé próbálnak meg újabb bravúrt elérni. Márpedig a felállt védelem elleni játék, mikor nincs kellő területünk, nem erőssége csapatunknak. Ráadásul ha nagyon kinyílunk hátul, egy, egy újvárosi kontra komoly veszélyt hordozhat magában.

Ne számítsunk hát sétagaloppra szombaton este. Minden tudásunkra szükség lesz, hogy begyűjtsük a három pontot, s valóban kényelmes helyzetből várhassuk a bajnokság hajráját.

A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik, az összecsapást Botló Béla vezeti, segítői Bozó Zoltán és Iványi István lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020