A mezőny egyik legjobb csapatához látogatunk

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 31

Az NB II-es labdarúgó bajnokság hét végi fordulójában a tavaszi idény egyik legnehezebb idegenbeli összecsapása vár csapatunkra. Nem csak, hogy a feljutás egyik potenciális esélyese a Mezőkövesd gárdája, de a mezőny legjobb formában lévő legénysége is egyben. Utolsó négy bajnoki találkozóját egyaránt megnyerte, s a 360 perc alatt mindössze egyetlen gólt kapott.

A mezőny legstabilabb védelme találkozik a leggólerősebb támadósorral szombaton …

– Így is fel lehet vezetni a mérkőzést, sőt … – vélekedett felvetésünkről csapatunk vezetőedzője, Toldi Gábor. – Akár még rangadónak is nevezhetnénk a szombati meccset, hiszen a harmadik helyezett játszik az ötödikkel, de nem járunk a fellegekben. Tisztában vagyunk vele, hol a helyünk a mezőnyben.

Szép dolog a szerénység, de azért kijár a dicséret csapatának is.

– Természetesen örömmel tölt el valamennyiünket, hogy a várakozás felett teljesítünk. A formánkra valóban nem lehet panasz, idén veretlenek vagyunk, utolsó három meccsünket megnyertük, de igyekszünk a földön maradni. Azt viszont látni kell, nem egyformák a két klub lehetőségei, így nem is egyforma célért küzdünk: ők a feljutás, mi a bent maradás kiharcolását szeretnénk elérni. Az egész NB II-es mezőny egyik legerősebb játékoskerete jött össze Mezőkövesden, ráadásul a télen érkezett egykori szövetségi kapitány, Pintér Attila fanatizmusa is átragadt mára futballistáira. Azt viszont elismerem, a szombati összecsapáson a hazaiaknak lesz igazán veszítenivalójuk, rajtuk lesz nagyobb a nyomás. A borsodiak pontveszésükkel távolabb kerülnének a hőn áhított második helytől, a mi esetleges vereségünk ugyanakkor szerencsére nem befolyásolja különösebben helyzetünket.

Azért nem jellemző az Aqvital FC Csákvárra, hogy bárhol, bárki ellen is feltartott kézzel lépne pályára.

– Ez így van. Ahogy mondjuk Gyirmóton is nyerni akartunk, s a hazaiak csak jókora szerencsével nyertek 1-0-ra az ősszel, úgy most Mezőkövesden felvállaljuk a ránk jellemző támadófocit. Nem véletlen, hogy kétszer annyi gólt szereztünk tavasszal, mint szombati vendéglátónk. Száz szónak is egy a vége, pontot, pontokat akarunk szerezni szombaton.

A két hetes szünet alatt jó hangulatban dolgozott csapatunk, a kisebb, nagyobb sérüléssel bajlódók is felépültek, és egészségesen tért vissza az U21-es válogatottól Makrai Gábor is. Ezek után tényleg izguljanak a mezőkövesdiek …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020