A tavasz meccse következik számunkra

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 11

A hét végén a tizenkilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk szombaton, a kiesés elleni harcban közvetlen vetélytársnak számító Szigetszentmiklóshoz látogatott.

Akár a tavasz meccsének is nevezhetjük a holnap 14.30-kor kezdődő összecsapást, hiszen amennyiben sikerül begyűjtenünk a három pontot, olyan előnyre tennénk szert (9 pont) vetélytársainkkal szemben, mely már tekintélyesnek nevezhető. És hát ahogy nő a különbség köztünk és riválisaink között, ugyan úgy csökken a hátralévő meccsek száma is.

Azt viszont látnunk kell, nem lesz könnyű dolgunk. Sőt, talán még az átlagnál is nehezebb feladat előtt áll csapatunk. Egyrészt az SZTK-nak is égetően szüksége van minden pontra, azaz nyilván kettőzött erővel küzd majd ellenünk, másrészt a mára “legendássá” vált szentmiklósi műfüves pálya okozta nehézségével is meg kell birkóznunk.

Az már csak hab a tortán, hogy vendéglátónk játékstílusa sem igazán fekszik együttesünknek, amit jól példáz, hogy az elmúlt két évben egyszer sem sikerült legyőznünk őket. Mi több, ősszel remek formában, három győzelemmel a tarsolyunkban fogadtuk az SZTK-t, mégis vereséget szenvedtünk hazai pályán.

Most elérkezett a visszavágás ideje. Remélhetően sikerül megszakítanunk rossz sorozatunkat és visszavesszük az ősszel elvesztett három pontot. A Szigetszentmiklós nincs jó passzban, utolsó kilenc mérkőzésén nyeretlen maradt – legutóbb október 3-án nyert, akkor az Ajkát győzte le  -, igaz, csak háromszor szenvedett vereséget. Vágó Attila legénysége rendelkezik messze a legtöbb döntetlennel a mezőny csapatai közül (8), képes volt pontot rabolni többek között a Gyirmót, a Zalaegerszeg és a Mezőkövesd ellen is. Az SZTK kapta a második legtöbb gólt az NB II-ben, azaz ha támadóink hozzák megszokott formájukat, sikerrel vehetjük a szombati akadályt.

A szombaton 14.30-kor kezdődő bajnoki találkozót Takács János vezeti, segítői Szilágyi Norbert és Kiss Balázs lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020