Szükség van az adrenalinra

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 5

Ma 17 órakor, igazi ki-ki meccsen fogadjuk az FC Ajka együttesét a másodosztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában. Az eddig lejátszott két tavaszi összecsapáson nem csak veretlenek, de nyeretlenek is maradtunk, így különösen fontossá vált, hogy ezúttal begyűjtsük a három pontot.

– Amennyiben szigorúan csak a táblázat állását néznénk, akár kényelmesen hátradőlve a fotelben várhatnánk a mai találkozót, ám a megszerzett pontok ismeretében óriási tévedésben lennénk, ha túlságosan nyugodtan fogadnánk az Ajkát – vélekedett a mai összecsapás előzményeiről csapatunk vezetőedzője, Toldi Gábor. – Hiába a jelenlegi, nyugalmat sugalmazó nyolcadik hely, egyáltalán nem vagyunk biztonságban. Nekünk az össze s hátralévő meccs élet-halál harc lesz, s ezzel valamennyien tisztában vagyunk. Nem is baj ez, hiszen a jó eredmény eléréséhez mindig szükség van egy bizonyos mértékű adrenalinlöketre. Egy közvetlen rivális ellen pedig mindez fokozottan érvényes.

Hogy telt a hét a soroksári döntetlen után?

– Nem mondhatom, hogy gondtalanul, hiszen füves pályán csak Lovasberényben tudtunk edzeni, a stadion gyepszőnyegét muszáj volt kímélni a nagy mennyiségű csapadék miatt. Racskó Roland Achilles-ín sérülése sajnos nem javult, így a Soroksár után az Ajka elleni derbit is kénytelen kihagyni. Ráadásul Fényes Szabolcs belázasodott, antibiotikumot szed, így kicsi az esély, hogy pályára léphet ma este. Rajtuk, illetve a maródi Hajdú Sándor kivételével a többiek viszont bevetésre készek, így a sárga lapos eltiltását letöltő Bakos Szabolcs is ott van a keretben.

Az ajkai gárda teljesen átalakult a télen, ezek után mennyire számít ismeretlen csapatnak?

– Úgy gondolom, sikerült kellően feltérképeznünk a zöld-fehér alakulatot. Az biztos, sokkal többet tud a jelenlegi Veszprém megyei együttes, mint amit a táblázaton elfoglalt helyezése tükröz. Rutinos, jó futballisták alkotják, akik napról napra egyre jobban megismerik egymást. Remélhetően nem ellenünk forrnak igazi egységbe.

A ma este 17 órakor kezdődő kilencven percet Zierkelbach Péter vezeti, segítői Huszár Balázs és Horváth Zoltán lesznek,.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020