Hatpontos meccsre érkezik az Ajka

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 4

A másodosztályú labdarúgó bajnokság hét végi, 18. fordulójában „hatpontos” mérkőzésen fogadjuk a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisunknak számító Ajka együttesét.

Bár mi a nyolcadik, vendégeink pedig a tizenötödik helyen tanyáznak a táblázaton, mégis kiélezett, nehéz összecsapásra számíthatunk. Előnyünk ugyanis mindössze hat pont, mely azonnal a felére apadna, ha ne adj isten ajkai siker születik. Márpedig biztosak lehetünk benne, a Veszprém megyei alakulat is tisztában van vele, veresége esetén olyan hátrányba kerül velünk szemben, melyet már nehéz ledolgozni a bajnokság végéig.

Ajkán gyökeres változások történtek a télen. Új szakmai igazgató (Artner Tamás), új vezetőedző (Székely Tibor) és kilenc(!) új játékos szerződött a klubhoz. A jelek szerint azonban még nem állt össze a vérátömlesztésen átesett együttes, az idei két fordulóban egy, egy vereséget és döntetlent ért el ugyanis a gárda: Sopronban 2-0-ra kikapott, míg a múlt héten, hazai környezetben 0-0-ra végzett a Szolnoki MÁV ellen.

Persze ismerve Artner Tamás munkáját, biztosak lehetünk benne, minden egyes eltelt nappal egyre szervezettebb, ütőképesebb lesz a rutinos játékosok sorát felvonultató csapat. A kapus, Jánosa Tibor, a DVSC-ben, Újpesten, legutóbb Zalaegerszegen futballozó Fodor Marcell, az U20 vb-bronzérmes Zámbó Bence, az éveket Pakson, majd Dunaújvárosban töltő Csehi Tamás, a remek rúgótechnikával megáldott Petneházi Márk, vagy éppen az egykori válogatott Sowunmi Thomas akár még az élvonalban is szerepelhetne. És akkor még nem beszéltünk a Honvéd-nevelés Czár Richárdról, vagy a kisebbik Stieberről, a válogatott Zoltán öccséről, Andrásról.

Száz szónak is egy a vége, csak maximális koncentrációval, fegyelmezett, lendületes játékkal tudjuk megadásra késztetni az ajkai együttest. A szombati összecsapás 17 órakor kezdődik, a mérkőzést Zierkelbach Péter vezeti, segítői Huszár Balázs és Horváth Zoltán lesznek.

Márpedig két döntetlen után égetően szükségünk van a három pontra!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020