Folytatni az eddigi hibátlan sorozatot

Szerzo:
Feltoltve: 2016.február 26

A másodosztályú bajnokság hét végi fordulójában a fővárosba látogat csapatunk. Ha létezik együttes, mely nem szeret pályára lépni ellenünk, az a Soroksár gárdája: eddig három alkalommal találkozott velünk bajnoki összecsapáson és mindannyiszor mi gyűjtöttük be a három pontot. A célunk ezek után nem is lehet más, mint folytatni ezt a hibátlan sorozatot.

Az viszont már most, látatlanba kijelenthető, ez a Soroksár nem hasonlítható össze egyik, általunk korábbán legyőzött sárga-fekete alakulattal sem. Nem csak azért, mert október közepén Lucsánszky Tamás személyében egy olyan higgadt, jól felkészült szakembert ültettek a gárda kispadjára, aki azonnal nyugalmat vitt az öltözőbe, hanem azért is, mert a télen alapos vérfrissítésen ment át a fővárosiak kerete. Tizenegy játékos szerződött januárban a XXIII. kerületbe, s mivel nagy részük korábban már dolgozott együtt a vezetőedzővel, gyorsan sikerült egységes csapattá gyúrni az átalakult legénységet. Bár Bajzát Péter egyelőre harcképtelen, míg Gyepes Gábor és Pál András sárga lapos eltiltás miatt nem állhat Lucsánszky Tamás rendelkezésére, így is rutinos, jó futballisták sorával nézhetünk farkasszemet a szombaton 14 órakor kezdődő mérkőzése.

A kapus Holczer Ádám az NB II egyik legmegbízhatóbb hálóőre, a két szélsőhátvéd, Fülöp Noel és Gohér Gergő a támadásokból is bátran kiveszi a részét, míg a télen érkezett középső védő, Gengeliczki Gergő fejjátéka életveszélyes, nem véletlen, hogy góllal mutatkozott be a Szolnok otthonában. A középpályán Sándor István és a sérüléséből felépült Huszák Tamás meghatározó játékosa volt a másodosztályú bajnokságot nyert Nyíregyházának, Gárdos András, Korozmán Kevin, Kákonyi Norbert és az éppen tűlünk Soroksárra szerződő Mihály Dávid egyaránt átlagon felüli gyorsaságával emelkedik ki a mezőnyből. A csatár Szilágyi Péter hosszú éveket töltött az NB I-ben, míg a Fraditól kölcsöbe érkezett Csilus Ádám és a felépült Haris Attila már bemutatkozott a zöld-fehérek első csapatában is.

A Soroksár egy hete bravúros, 3-0-ás győzelmet aratott Szolnokon, ami azt jelzi, hogy a gárda korábbi stabil védekezése megmaradt, s immár az előrejáték terén is sikerült előrelépnie. Ha eredményesen akarunk szerepelni a Haraszti úti pályán, mindenképpen szigorúbbá kell tennünk védekezésünket.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020