Vendégünk a Kisvárda Master Good együttese

Szerzo:
Feltoltve: 2016.február 20

Bő két és fél hónapos szünet után ma délután folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. A tavaszi szezon első tétmérkőzésén az újonc, de merész terveket szövögető Kisvárda Master Good együttesét fogadjuk.

Mai vendégünk irigylésre méltó, biztos anyagi háttérrel rendelkezik. Mindez nem csak abból szűrhető le, hogy 10 napig Törökországban edzőtáborozott a télen, hanem NB I-es játékosok alkotta kerete, illetve másfél milliárdos beruházása is azt bizonyítja, komoly terveket szövögetnek a keleti határszélén fekvő városban.

Már az ősszel sem “újonckeret” állt Soós Imre vezetőedző rendelkezésére, hiszen a nyáron számtalan, egykor az élvonalban, mi több a válogatottban is megfordult játékos szerződött a szabolcsi gárdához. Talán elég, ha csak az ex-újpesti Rajczi Pétert vagy éppen a Görögországban is légióskodó Erős Gábort említjük. Nem véletlen hát, hogy a hatodik helyen zárta az együttes az őszi idényt. Mivel a feljutást jelentő második helytől mindössze öt pont a lemaradása, a vezetők gondoltak egy merészet és tovább erősítették egyébként is erős, rutinos keretüket. Így került Szabolcsba a Honvéd gólerős fiatalja, Délczeg Gergely, a Puskás Akadémián nevelkedett Papucsek Barna, a KTE és a Békéscsaba színeiben az első osztályban szerepelt Bagi István vagy éppen az évekig Kecskeméten védő Ribánszki László. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szélvész gyors Eszlátyi István és Cseri Tamás vagy a brazil Lucas szintén beférne az élvonalbeli csapatok döntő többségébe, nyugodtan kijelenthetjük, rendkívül erős gárdát fogadunk a nyitányon. Még úgy is, hogy a csapat karmestere, Erős Gábor térdsérülést szenvedett a napokban és több, mint kérdéses a szereplése. Távollétében Kulcsár Kornél kezébe kerülhet a dirigensi pálca, ám ezzel cseppet sem lesz gyengébb a vendégegyüttes.

A Kisvárda együttesének a támadójáték az erőssége, nem véletlen, hogy megelőzve a bajnoki cím legfőbb várományosait is, a Gyirmótot, a ZTE-t vagy éppen a Mezőkövesdet, a legtöbb gólt szerezték az egész mezőnyben. Igaz, ezen a téren nekünk sincs okunk a szégyenkezésre, hiszen az Aqvital FC a második leggólerősebb gárdának számít az NB II-ben.

Mindezek ismeretében kijelenthető, csak rendkívül fegyelmezett játékkal, bravúros teljesítménnyel lehet esélye csapatunknak a pontszerzésre. A Kisvárda sebezhető pontja a védelem, azaz amennyiben Molnár Csabáéknak sikerül kihasználni a vendégek hátsó alakzatának hibáit, meglepetést okozhatunk a 17 órakor kezdődő összcsapáson.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020