Mi történt a téli szünetben, avagy aktuális stadionhelyzet a másodosztályban

Szerzo:
Feltoltve: 2016.február 17

Már csak három nap és megkezdődik a labdarúgó NB II tavaszi idénye. Körbe néztünk, riválisainknál milyen jelentősebb változások történtek. Elsőként a létesítményhelyzetet vettük górcső alá.

Szombati vendégünk, a Kisvárda gárdája a hírek szerint vadonatúj, 1.49 milliárd forintból épülő stadiont kap a közeljövőben. A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez köthető klub honlapja szerint, május elsejéig szeretnék lerakni az alapkövét a 2500 személyes, de akár 5500-asra bővíthető stadionnak. A tervek szerint a várdai együttes 2017 szeptemberében fogadhatja ellenfeleit új létesítményében.

Óriási átalakulás végéhez közeledik a Balmazújváros. Lassan teljesen elkészül az új stadionja, mely angol mintára épült. A futópálya nélküli létesítményben a közönség minden oldalról fedett lelátóról, közvetlenül a vonal mellől szurkolhat csapatának. A téli szünetben a játékteret két méterrel eltolták eddigi helyéről, ugyanis csak így volt megvalósítható, hogy az oldalvonal és a ledes reklámtáblák között 3.5 méter távolság meglegyen. Így UEFA C-minősítésű besorolást kap a stadion, azaz U21-es korosztályig bezárólag válogatott mérkőzések otthona is lehet Balmazújváros. Az együttes hét végi, Budaörs elleni bajnoki összecsapását már villanyfény mellett rendezik.

A Zalaegerszeg gárdája stadionja átépítése miatt az őszi idényben alig játszott otthon. Az Arénában zajló munkálatok, valamint az új gyepszőnyeg kímélése miatt az első bajnoki mérkőzést Andráshidán rendezi meg a klub. A szombati összecsapást 800 hazai és 50 vendégszurkoló tekintheti meg a helyszínen. A tavaszi második fordulóban, március 5-én, a Mezőkövesd elleni rangadóra már a ZTE Arénában kerül megrendezésre.

A következő bajnoki szezonban csak füvespályán rendezhetnek bajnoki mérkőzést a másodosztályban. A Szigetszentmiklós együttese az egyetlen, mely mindezidáig műfüvön rendezte hazai összecsapásait. Mindez azt jelenti, az SZTK gárdájának új pályát kell építenie vagy albérlet után kell nézni 2016 őszére. A távolságot figyelembe véve Diósd, Soroksár, esetleg Csepel jöhet szóba.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020