A fiatalok miatt szorult ki a kezdőből, most az Újpesttel Törökországba utazik Mihály Dávid

Szerzo:
Feltoltve: 2016.január 15

Az elmúlt években csapatunk egyik legjobb játékosa volt Mihály Dávid. Az Ausztriában született, de magyar állampolgársággal is rendelkező támadó góljaival, gólpasszaival elévülhetetlen érdemekt szerzett az Aqvital FC bajnoki és kupasikereiben. Az idei bajnokság őszi idényében azonban kiszorult a kezdőcsapatból …

– Gyorsan szeretném leszögezni, nem Dávid tudásával vagy hozzáállásával volt baj az ősszel – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk szakmai igazgatója, Bognár György. – Kis klub vagyunk, kis költségvetésből gazdálkodhatunk, így nekünk minden megszerezhető forintra szükségünk van. Az MLSZ fiatal-szabálya lehetőséget biztosít számunkra plusz pénz szerzésére, s mi ezzel igyekeztünk is élni az ősszel. A gond Dávid szempontjából abból adódott, hogy éppen azon a posztokon rendelkezünk bevethető, tehetséges fiatalokkal, melyen ő is a legjobb teljesítményre képes. Kicsit kényszerhelyzetben voltunk, de az az igazság, hogy jól jöttünk ki belőle.

Ezek után érthető, ha Mihály Dávid elégedetlen volt a helyzetével …

– Azt hiszem minden játékos nehezen viselné, ha a kezdőből ily módon szorulna ki, azaz érthető, hogy a több játék reményében szeretne eligazolni Csákvárról. Tett annyit a klubunkért, hogy ehhez minden támogatást megadjunk neki. Nem cserecsatár volt, aki epizódszereplőként élte napjait csapatunknál, hanem igenis értékes tagja volt keretünknek.

Remélhetően hamarosan pont kerül Mihály Dávid csapatkeresésére, s mindenki számára megnyugtatóan megoldódik cseppet sem irigylésre méltó helyzete. Ahogy azt már tegnap jeleztük, a csatár ezekben a napokban Újpesten edz és hétfőn elutazik a lila-fehérekkel a törökországi edzőtáborba.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020