Bravúrok és betlik, avagy megalkuvás nélküli futball jellemezte csapatunkat

Szerzo:
Feltoltve: 2015.december 23

Egy nap múlva itt karácsony, a gyerekek nagy örömére megérkezik a Jézuska. Hogy kinek, mit hoz, az még titok. Az viszont már nem titok, hogy csapatunk mivel ajándékozta meg szurkolóinkat az elmúlt idényben.

– Elsősorban megalkuvás nélküli futballal, nem véletlen, hogy nincs egyetlen döntetlenünk sem – vélekedett csapata őszi teljesítményéről az Aqvital FC vezetőedzője, Toldi Gábor. – Ehhez a játékmódhoz viszont épp úgy hozzátartoztak a bravúrok, mint a az esetleges betlik is. Ha egy kis szerencsénk van, akár 4-5 ponttal többünk is lehetne, de ha őszinték akarunk lenni, akár ugyanennyivel kevesebbet is gyűjthettünk volna.

Nevesíteni is egy, két mérkőzést?

– Bár nem bajnoki meccs volt, az idény legnagyobb bravúrját, melyre az egész ország felkapta a fejét az a Ferencváros 4-3-as legyőzése volt a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A pontvadászat során olyan skalpokat gyűjtöttünk be, mint a második helyen álló Zalaegerszeg, a negyedik Szeged vagy éppen a nyáron feljutásról ábrándozó Szolnok. Sőt, a szezon végére igencsak felértékelődött a kisvárdai bravúrunk is. Bár 1-0-ás vereséget szenvedtünk Gyirmóton, aki látta a meccset igazolhatja, akár fordított eredmény is születhetett volna. Ugyanakkor a Balmazújvárostól (4-1), a Soprontól (4-1) és a Siófoktól (3-1) kapott “zakóra” nem lehetünk büszkék, még ha a játék képe alapján túlzott is volt a gólkülönbség. A legfájóbb azonban mégis a Szigetszentmiklóstól otthon kapott 3-2-es vereség.

Szinte egyetlen alkalommal sem fordult elő, hogy kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban küldték volna pályára a csapatot …

– Nem titok, előszeretettel dobtuk mély vízbe fiataljainkat, ám korukból kifolyólag nekik még rendkívül hullámzó a teljesítményük. Éppen ezért a magunk módján mindig igyekeztünk soros ellenfelünkhöz is alkalmazkodni. Kevertük a kártyáinkat, s ez hál’ istennek az esetek többségében be is jött.

Nyilván elmondták véleményüket az öltözőben az egyéni értékelés során …

– Természetesen, de a mi osztályzatunk maradjon is az öltözőben. Annyit azért elmondhatok, senki nem okozott csalódást, mindenki hozzátette a magáét ahhoz, hogy szép karácsonyunk legyen. Soha rosszabb idényünk ne legyen.

Az Aqvital FC Csákvár együttese január negyedikén kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A tervek szerint négy hétig hazai környezetben dolgozik a keret, majd egy hétre Bükfürdőre költözik, ahol három nemzetközi mérkőzésen is pályára lép.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020