Bemutatjuk ellenfelünket: BFC Siófok

Szerzo:
Feltoltve: 2015.november 6

A másodosztályú labdarúgó bajnokság tizenharmadik fordulójában, szombaton este idegenben lép pályára csapatunk. Este, mert a siófoki mérkőzésünket az m4 televízió élőben közvetíti, így a délután fél kettes időpont helyet 18.30-kor kezdődik a találkozó.

Vendéglátónk, a BFC Siófok gárdája közvetlen vetélytársunknak számít a kiesés elleni harcban. Még akkor is, ha mi jelenleg a hetedik, a Balaton-partiak pedig a tizennegyedik helyen állnak a táblázaton, hiszen mindössze öt pont az előnyünk riválisunkkal szemben. Az egykori Fradi-játékos Goran Kopunovics vezette együttes magán hordozza szakvezetője keze munkáját. A dél-szláv mentalitást igyekezett “meghonosítani” Siófokon, mely a vérzivataros nyári időszak után átsegítette a gárdát a nehéz időszakon. A megnyugtató bajnoki rajt után – az első hét fordulóban 3 győzelem, valamint 2-2 vereség és döntetlen állt bizonítványában – azonban megtorpant a csapat, s a szeptember 20. óta lejátszott öt bajnokin már nyeretlen maradt (2 döntetlen, 3 vereség), így vissza is csúszott a táblázaton.

A Siófok ereje elsősorban masszív védekezésében rejlik, nem véletlen, hogy mindössze négy csapat – Gyirmót, Mezőkövesd, ZTE, Kisvárda – kapott kevesebb gólt nála. Előre játéka viszont már nem tűnik olyan veszélyesnek, csak a kieső helyen tanyázó Vác, Soroksár, valamint a Balmazújváros szerzett kevesebb gólt. Több rutinos játékos érkezett a nyáron a Balaton-partiakhoz: visszatért Mogyorósi József Ajkáról, jött Tamás László, Nagy Dániel és Gál Mátyás a Vasastól, Nagy József Újpestről, Farkas Norbert Zalaegerszegről, miközben a hosszú évekig az élvonalban szerepelt Ivancsics Gellért már korábban a Balaton-parti klubhoz szerődött. A Siófok az új tulajdonosnak, György Tamásnak köszönhetően “testvéri” kapcsolatot ápol a Vasas Kubala Akadémiával, nem véletlen, hogy a felnőttek mellett több fiatalt (Murka Benedek, Szivacski Donát), is kaptak a Fáy utcából.

Amire különösen érdemes lesz odafigyelnünk: a siófokiak 13 góljából Ivancsics Gellért öttel, Nagy Dániel négy góllal vette ki részét, azaz ha a két rutinos támadó középpályást sikerül megakadályoznunk a gólszerzésben, megnőnek pontszerzési esélyeink.

A szombaton 18.30-kor kezdődő összecsapást Oláh Gábor vezeti, segítői Lémon Oszkár és Takács Gábor lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020