Toldi Gábor: – Sikerünk értékét növeli, hogy négy fiatallal értük el

Szerzo:
Feltoltve: 2015.október 20

A labdarúgó NB II tizedik fordulójában csapatunk 3-2-re legyőzte a feljutásra pályázó, a játéknap előtt második helyen tanyázó Zalaegerszeg együttesét. Akik kint voltak a találkozón, megerősíthetik, sikerünk nem volt érdemtelen …

– Úgy gondolom, győzelmünk értékét növeli, hogy kimondottan fiatal csapattal értük – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Toldi Gábor. – Eddig is éltünk az MLSZ fiatalszabályával, azaz bizonyítási lehetőséget adtunk a kezdőben 20 év alatti játékosoknak is, ám most még a korábbiakat is “übereltük”. Fényes Szabolcs, Oldal Tibor, Bartos Julian és Makrai Gábor személyében négy tinédzser is kezdő sípszótól a pályán lehetett. Nyugodtan mondhatom, egyikük sem okozott csalódást.

Pedig a meccs előtt a szurkolók a kezdő összeállítását látva úgy érezték, mintha feladtuk volna a mérkőzést …

– Sajnos Domján Attilára, Hajdú Sándorra sérülés miatt nem számíthattunk, míg Szalai Tamás is csak amolyan vésztartalékként ült a kispadra. Aztán az élet úgy hozta, hogy kénytelen volt beszállni, hiszen a remekül futballozó Racskó Rolandot rosszullét miatt a szünetben le kellett cserélni. Csak a dicséret hangján szólhatok valamennyi játékosokról, aki lehetőséget kapott a Zete ellen, az nagyon odatette magát. Igazi csapatként futballozva, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Jobban alkalmazkodtunk a nehéz talajhoz, fiataljaink is kellően agresszívek voltak és végig hittünk a győzelemben. A vendégek kétszeri egyenlítése után is volt lelkierőnk tovább támadni.

Ismét rúgtunk három gólt, s ezzel jelenleg a legeredményesebb csapatnak számítunk az NB II-es mezőnyben.

– Mi minden meccsen győzelemre játszunk, nem véletlen, hogy tíz meccsen egyszer sem végeztünk döntetlenre. Továbbra is tartjuk magunkat eredeti elképzelésünkhöz, a mi hátunkat nem fogja kidörzsölni a gólvonal.

Sokáig nem ülhetünk a babérjainkon, a hét végén újabb nehéz meccs vár csapatunkra: ahhoz a Sopronhoz látogatunk, mely egyre jobban összeáll, s legutóbb a Szolnok otthonából vitte haza a három pontot.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020