Bemutatjuk ellenfelünket: Zalaegerszegi TE

Szerzo:
Feltoltve: 2015.október 17

A labdarúgó NB II mai, tizedik fordulójában hazai pályán lép pályára csapatunk, 18 órai kezdettel a Zalaegerszegi TE gárdáját fogadjuk.

A Gyirmót és a Mezőkövesd együttese nyíltan, a Zalaegerszegi TE legénysége kimondatlanul a bajnoki cím, illetve a feljutás reményében kezdte a 2015-16-os bajnokságot. Az eddig eltelt kilenc játéknap pedig azt bizonyította, mindhárom klubnál reálisan mérték fel az erőviszonyokat.

Mindez pedig azt is jelenti, ma este a bajnokság egyik aranyvárományosa ellen kellene szaporítanunk pontjaink számát. A ZTE a nyáron új útra lépett. Elsőként megszerezte kispadjára az ország egyik legrutinosabb szakvezetőjét, az egykori szövetségi kapitányt, Csank Jánost, majd az ő elképzeléseinek megfelelően alakította át keretét. Mint köztudott, Csank János valamennyi csapatánál a biztonságos védekezés kialakításával kezdte az építkezést, s a rögzített játékhelyzetek, szöglet és szabadrúgás-beívelések után szerezve góljaik döntő hányadát, gyűjtögették a pontokat. Nos a Zete tavaly az egész mezőny egyik leggólképesebb védelmével rendelkezett, idén viszont kilenc meccsen mindössze 6(!) gólt kapott, azaz a mester keze-munkája már most kézzel fogható eredményeket hozott. Sőt, a Budaörs után a második legtöbb találatot szerezték eddig a kék-fehérek!

Az egerszegiek valamennyi csapatrészében található komoly rutinnal rendelkező játékos: Szapannos Páter bravúrokra képes kapus, a védelemben az ex-kecskeméti Gyagya Attila, a középpályán a volt pécsi Koller Krisztián, a támadószekcióban a Kispesten nevelkedett Daru Bence bármelyik NB II-es csapatban meghatározó futballistának számítana. És akkor még nem beszéltünk a gólerős Városi Viktorról, a gyors Babati Benjaminról vagy éppen a tőlünk elcsábított Horváth Rolandról.

Száz szónak is egy vége, a szezon egyik legnehezebb hazai meccse vár csapatunkra ma este. Az összecsapást Szőts Gergely vezeti, segítői Bozó Zoltán és Szalai Balázs lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020