Bemutatjuk ellenfelünket: Vác FC

Szerzo:
Feltoltve: 2015.szeptember 26

Mint köztudott, a labdarúgó NB II nyolcadik fordulójában tévés-mérkőzést játszik csapatunk. Az m4 csatornája által közvetített másodosztályú bajnokikat vasárnap rendezik, így a Vác elleni összecsapásunkra holnap 15 órától kerül sor.

A Duna-parti klubnak ugyan komoly hagyományai vannak a magyar labdarúgásban – nem is olyan régen még az élvonalban szerzett bajnoki címet -, idén mégis újoncnak számít a másodosztályban. A tavasszal még az egykori szövetségi kapitány, jelenleg már a Zalaegerszeget dirigáló Csank János vezette alakulat az NB III. Közép csoportjának bajnokaként jutott az NB II.

A nyáron aztán jelentős változások történtek a klubnál. Vezetőedzőként érkezett a Gyirmóttal bronzérmet szerzett Sisa Tibor és szinte a fél keret is kicserélődött. Bár szinte valamennyi riválisával partiban volt a Vác FC az első hat fordulóban, mégsem sikerült pontot szereznie. A múlt héten aztán megtört a jég, Zsolnai Richárd találatával hazai környezetben legyőzte a feljutásra pályázó Szolnoki MÁV együttesét. Hogy ez a siker mekkora lökést ad a gárdának? Egyelőre megjósolhatatlan, de tény, a Duna-partiak kerete egyáltalán nem olyan gyenge, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat.

És hogy kik alkotják a gárdát? A kaput az a Tajti Norbert őrzi, aki éveket töltött Diósgyőrben, majd Siófokon. Hegedűs Csaba tavasszal még a Mezőkövesd, Görgényi Dávid a Vasas együttesében szerepelt. Csirszki Martin Diósgyőrben nevelkedett, majd a tavalyi évet Szolnokon töltötte. Ugyan Sipeki István egyszer már befejezte profi pályafutását, de nyáron újra aktivizálta magát, márpedig a Pakssal, az Európa-ligában szerzett tapasztalata arany érhet a gárdának. Thomas Prasler Kispesten pallérozódott, tavasszal a Békéscsabát erősítette. Száz szónak is egy a vége, kutya kemény kilencven perc vár csapatunkra vasárnap délután.

Az összecsapást Molnár Attila vezeti, segítői Takács Gábor és Horváth Zoltán lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020