Fiatal-szabály vagy három pont?

Szerzo:
Feltoltve: 2015.augusztus 4

Amint az köztudott, a Magyar Labdarúgó Szövetség új támogatási formát dolgozott ki a másodosztályú labdarúgó csapatok számára erre az idényre. Az a klub, mely vállalja, hogy kezdőként három, 20 évnél fiatalabb játékost szerepeltett, a pályán eltöltött percek alapján plusz pénzhez jut.

Már a szezon rajtja előtt tudni lehetett, lesznek olyan klubok – elsősorban a feljutásra pályázók -, melyek nem élnek a kínálkozó lehetőséggel, s nem “kor alapján”állítják össze kezdőcsapatukat. Ugyanakkor az is biztos volt, a kisebb költségvetésű együtteseknél minden forintra szükség van, így kénytelenek kompromisszumot kötni a “fiatal-szabály” és a három pont megszerzése  között. Szombaton lement az első forduló, s most megvizsgáltuk, melyik csapat, mennyire élt a lehetőséggel, illetve megérte-e beáldozni a fiatalokat az eredményesség miatt.

Öt csapat gyűjtötte be a három pontot a hét végén. Közülük a mi csapatunk és a Siófok nyert úgy, hogy három fiatalt is szerepeltetett. A Csákvárban a Fényes, Oldal, Bartos trió 240 percet töltött a pályán, míg a Balaton-partiaknál a Rusvai, Szivacski, Nagy hármas 234 percet töltött a pályán. A Szolnoki MÁV, az Ajka és a Mezőkövesd ugyanakkor úgy győzött, hogy egyetlen 20 év alatti játékosa sem kezdett a meccsen. Összesen egyébként kilenc klub élt a “fiatal-szabály” adta lehetőséggel, hét viszont ebben a fordulóban nem jutott plusz pénzhez az MLSZ jóvoltából.

Csapatok, eredmények, fiatal percek:

Aqvital FC Csákvár-3 pont-3 fiatal/240 perc

Siófok-3 pont-3 fiatal/234 perc

Szolnok-3 pont-0 fiatal/0 perc

Ajka-3 pont-0 fiatal/0 perc

Mezőkövesd-3 pont-0 fiatal/0 perc

Szigetszentmiklós-1 pont-3 fiatal/222 perc

Balmazújváros-1 pont-3 fiatal/199 perc

Zalaegerszeg-1 pont-2 fiatal/179 perc

Budaörs-1 pont-2 fiatal/146 perc

Gyirmót-1 pont-1 fiatal/90 perc

Szeged-1 pont-1 fiatal/80 perc

Sopron-0 pont-3 fiatal/215 perc

Soroksár-0 pont-3 fiatal/211 perc

Vác-0 pont-3 fiatal-210 perc

Dunaújváros-0 pont-3 fiatal/202 perc

Kisvárda-0 pont-3 fiatal/191 perc

A dőlt betűvel szedett csapatok számíthatnak az első forduló alapján plusz pénzre az MLSZ támogatási rendszeréből.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020