Nógrád megyébe utazunk az MK első fordulójában

Szerzo:
Feltoltve: 2015.július 21

Kedden kora délután 112 csapat volt érintett a Magyar Kupa első fordulójának sorsolásán, a négy nemzetközi kupainduló (Videoton, Ferencváros, MTK, Debrecen), ugyanis majd csak a harmadik fordulóban, a 16 közé jutásért kapcsolódik be a küzdelmekbe.
A többi élvonalbeli gárda (8), a tavalyi NB II-es klubok (16) és azok az együttesek, amelyek tavaly az NB III-ban szerepeltek, de nem valamelyik NB I-es klub tartalékcsapataként (42), szintén érintettek voltak, ahogyan a megyei selejtezőkből az országos főtáblára kerülő gárdák (42), és azok a sportszervezetek is, amelyek az előző évadban az élvonalban szerepeltek, de most már nem ott játszanak (4).
A sorsolásnál kiemelést alkalmazott az MLSZT: azok a csapatok, amelyek a mostani évadban az NB I-ben és az NB II-ben szerepelnek, nem kerülhettek össze egymással az első fordulóban. Előbb az ő párharcaikat sorsolták ki, szám szerint 24-et (a nemzetközi szereplésben nem érintett nyolc NB I-est és a 16 NB II-est), ezek a csapatok az első körben mind vendégként lépnek pályára. A területi elvek viszont nem érvényesültek.
Csapatunk az előző kupaszezonban nagy mentelést mutatott be és egészen a negyeddöntőig jutott. Ott azonban a későbbi győztes megálljt parancsolt fiainknak. Most az első fordulóban a Nógrád megyei I. osztályban szereplő Cered együtteséhez utazunk – júniusban a hatodik helyen zárta a pontvadászatot a gárda -, s nem lebecsülve házigazdánkat, de az erőviszonyok ismeretében illene továbbjutnunk.
A Magyar Kupa első fordulójának hivatalos játéknapja augusztus 12. A továbbjutás kérdése minden párharcban egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben utána is döntetlen az eredmény, tizenegyesekkel döntik el a továbbjutást.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020