Ismét szabályt módosított az MLSZ

Szerzo:
Feltoltve: 2015.július 16
mlsz

Köztudomású, a Magyar Labdarúgó Szövetség különleges intézkedéseket irányzott elő a másodosztályú csapatok számára a megnövekedett központi támogatás fejében. Ahhoz, hogy egy klub anyagilag is jól járjon, a tervek szerint a bajnoki összecsapásokon kezdőként kell(ett volna) szerepeltetni egy-egy 1995, ’96 és ’97-ben született fiatalt. Utánunk amolyan fejkvótaként percdíjat fizet a szövetség.

Nos ezen a szabályon a kihirdetést követően több héttel, a bajnoki rajt előtt 15 nappal most változtatott az MLSZ. Immár nem kell mind a három korosztályú játékost pályára küldeni, akár lehetnek mind a hárman azonos “évjáratúak” is. Ez viszont együtt járt a tervezett percdíj/forint összeg csökkentésével. Most azok a csapatok foghajták a fejüket, melyek már bevásároltak a ’97-es születésű fiatalokból, hiszen lássuk be, a magyar mezőnyben azért lámpással kell keresni az olyan tehetséges, 18 éves ifistát, aki a felnőtt profiligában megállja a helyét.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>