A hetedik te magad légy …

Szerzo:
Feltoltve: 2015.július 1

Bár már csak egy hónap van hátra a 2015-16-os másodosztályú labdarúgó bajnokság nyitányáig, a Magyar Labdarúgó Szövetség egészen mostanáig titkolta, melyik lesz a mezőny tizenhatodik csapata.

… a hetedik te magad légy – írta annak idején József Attila, majd vitte nagy sikerre a verset Hobó Földes László. Nos, ha nem is hetediket, hanem a tizenhatodikat, de fokozott várakozással várták az NB II-es gárdák az MLSZ döntését. Honlapunk információja szerint végül a Siófok együttese lett a befutó, függetlenül attól, hogy több tízmilliós adósságot halmozott fel az elmúlt idényben. A legjobb kiesőként végző Balaton-parti klub az NB I-ből kizárt, adósságmentes Nyíregyházával, a bajnokságban mögötte végző, de “nullszaldós” Cegléddel, illetve a legjobb, licence-szel rendelkező nem feljutó NB III-as Kozármislennyel szemben élvezett elsőbbséget.

Hogy ki lesz a tulajdonosa, edzője az új idényben a Siófoknak, illetve, kik alkotják a játékoskeretet, egyelőre homály fedi, csupán a színfalak mögül kiszivárgott “fülesek” alapján próbálnak tájékozódni a riválisok. A zuhanyhíradó a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosát, György Tamást sejteti a megmentőnek. Az ex-újpesti Kovács Zoltán lehet a sportigazgató, míg a Vasas Kubala Akadémia U21-es csapatának pro licences szakvezetője, Simon Antal lehet a vezetőedző. A tavaszi keret ugyanakkor szétszéledt, így rohammunkában kell szinte egy komplett új gárdát igazolni.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020