… de ki lesz a tizenhatodik?

Szerzo:
Feltoltve: 2015.június 16

Lassan befejeződik a nyári szabadság a profi labdarúgók számára: az élvonalbeli klubok nagy része már a héten, a másodosztályúak a jövő héten kezdik meg a felkészülést, ám sok kérdésben változatlanul csak kérdőjel a válasz.

Ami a mi kis csapatunkat illeti: az jelenleg biztosnak tűnik, hogy 16 csapatos lesz a 2015-16-os NB II-es pontvadászat. Bár több változat is napvilágot látott, egyelőre az augusztus 1-2. bajnoki rajt tartja magát leginkább. De hogy kik alkotják a mezőnyt, arra továbbra sem tudja senki sem a biztos választ …

A tény: a Dunaújváros és a Lombard Pápa búcsúzott az NB I-ből, a Vasas és a Békéscsaba feljutott az élvonalba, a Siófok, a Cegléd és a Kaposvár kiesett a harmadosztályba, míg a három NB III-as bajnok, a Budaörs, a Kisvárda és a Vác előrelépett az NB II-be.

Igen ám, de a Lombard Pápa gárdája nem kapott profi licencet az MLSZ-től, így csak az amatőr osztályban indulhat a 2015-16-os idényben, s ezáltal megüresedett egy hely az NB II-ben. A versenykiírás értelmében a feltöltéskor az NB III legjobb második helyezettje, azaz a Putnok az első számú kedvezményzett, de a borsodiak nem rendelkeznk licence-szel. Ezek alapján az NB II legjobb kiesője, vagyis a Sófokra száll a jog, de hát a Balaton-partiaknál, ahogy mondani szokták se pénz, se posztó. Nincs csapat, nincs edző, nincs pénz, csak több tízmillió forintos adósságról hallani a zuhanyhíradóban. Meglepő lenne, ha mégis el tudna indulni a másodosztályban. A következő lehetőség, hogy az NB II tizenötödik helyezettje, a Cegléd marad bent, de őket még senki sem értesítette a lehetőségről.

És akkor még nem is említettük azokat az állítólagos, színfalak mögött zajló tárgyalásokat, melyek az MLSZ-Nyíregyháza egyezkedésről, a Vasas-tulajdonos, Jámbor János siófoki szerepvállalásáról, a Balaton-parti klub angyalföldi fiókcsapati megkereséséről szólnak.

A bajnoki rajtig pedig már csak alig hat hét van hátra, azaz aktuális a kérdés: de ki lesz a tizenhatodik?

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020