Az év meccse következik! Pénteken szükség lesz szurkolóink frenetikus budítására is

Szerzo:
Feltoltve: 2015.május 19

Már csak két forduló van hátra a másodosztályú labdarúgó bajnokságból, mely régen látott izgalmakat tartogat az utolsó meccsekre. Az ugyan eldőlt, hogy a Vasas már feljutott az NB I-be, ám hogy ki lesz a másik boldog csapat, a Gyirmót vagy a Békéscsaba, csak az utolsó 180 perc során dől el.

Minket azonban sokkal jobban érdekel a kiesés elleni harc, lévén abban – másik négy együttessel egyetemben – érdekelt csapatunk is. Az többé, kevésbé már eldőlt, hogy a Kaposvár és a Cegléd búcsúra kényszerül, ám hogy ki lesz a harmadik szomrú “vesztes”, arra csak a május 31-i zárórán derül fény. Górcső alá vettük az öt rivális gárda hátralévő összecsapásait. Íme:

Soroksár (30 pont): Békéscsaba (idegenben), Szolnok (idegenben)

Siófok (30): Szigetszentmiklós (otthon), Gyirmót (i)

Szigetszentmiklós (30): Siófok (i), Szeged (o)

Csákvár (29): Balmazújváros (o), Ajka (i)

Balmazújváros (28): Csákvár (i), Sopron (o)

Osztottunk, szoroztunk, összeadtunk, kivontunk, de igazából egy jottányit sem lettünk okosabbak, hiszen az idei szezonban annyiszor felborult már a papírforma, hogy megjósolhatatlan, milyen eredmények születnek. Az biztos, számunkra most pénteken kerül sor az ÉV Mérkőzésére: amennyiben ugyanis hazai környezetben legyőzzük – márpedig legyőzzük! – a Balmazújváros együttesét, biztos, hogy bentmaradunk a másodosztályban. Döntetlen esetén továbbra is nyílt marad a kiesés elleni versenyfutás, vereséggel viszont nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk. Hogy akkor ki fog kiesni?

A Soroksár? Tény, a 3. és 5. helyezet ellen, ráadásul mindkétszer idegenben lép pályára, de egy esetleges holtverseny esetén jól áll, hiszen a legtöbb győzelemmel és legjobb gólkülönbséggel rendelkezik.

A Siófok? Ha szombaton otthon legyőzi az SZTK-t, biztos bent marad. Veresége esetén viszont gondba kerülhet, hiszen a feljutásért küzdő otthonában zárja a szezont.

A Szigetszentmiklós? Saját kezében a sorsa, ha az utolsó fordulóban nyer otthon a kényelmes helyzetben lévő Szeged ellen, jövőre is NB II-es lesz.

Mi? Ugyan már. Mi nyerni fogunk pénteken este és akár Ajkán is képesek lehetünk a pontszerzésre.

A Balmazújváros? Csákváron ugye vereséget szenved, tehát csak a Sopron elleni meccsben reménykedhet. De lehet, hogy az is kevés lesz már számára …

Száz szónak is egy vége: pénteken csak és kizárólag a győzelem számít! Hogy ezt elérje csapatunk, szüksége lesz szurkolóink frenetikus buzdítására. Kérjük tehát szimpatizánsainkat, minél nagyobb számban jöjjenek ki a stadionba, töltsék meg a lelátót és dobos B-közepünk vezénylésével hajszolják bele játékosainkat a győzelembe! A klub tulajdonosának döntése értelmében ingyenes lesz a belépés a hazai szurkolók számára, így tehát semmi akadálya nincs, hogy Csákvár lakossága 90 perc erejéig kiköltözzön a stadionba!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020