Bemutatjuk ellenfelünket: Vasas FC

Szerzo:
Feltoltve: 2015.május 15

A másodosztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulójában Angyalföldre látogat csapatunk. Ahhoz a Vasashoz, mely három játéknappal a zárás előtt az első helyen áll bajnokságban, mely messze a legtöbb gólt szerezte (57), s mely nem titkoltan aranyérmesként szeretne visszakerülni az NB I-be. Oda, ahol a piros-kékeknek mindig is helyük kell(ene), hogy legyen.

A Szanyó Károly dirigálta gárda 13 eddigi hazai találkozójából tizet megnyert, egyszer, a Kaposvár ellen döntetlenre végzett, míg kétszer, a Szigetszentmiklóssal és a Sopronnal szemben vereséget szenvedett.

Az angyalföldiek keretében hemzsegnek a rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok. Czvitkovics Péter, Ferenczi István, Kenesei Krisztián nem csak aktuális klubcsapatában, de a válogatottban is letette a névjegyét, Remili Mohamed, Grúz Tamás, Bori Gábor, Debreceni András, Lázok János hosszú éveket töltött az élvonalban, míg Berecz Zsombor, Vida Martin vagy éppen Ádám Martin a feltörekvő új nemzedék tehetséges, korosztályos válogatott képviselője.

Ilyen előzmények ismeretében felesleges is bármiféle esélyekről beszélni, az összecsapás végkimenetele totónyelven fogalmazva országos egyesnek tűnik. Akkor mégis miben reménykedhet a kiesés elől menekülő, a profiliga legszerényebb költségvetéséből gazdálkodó kiscsapatunk? Amiben a tavaszi idény eddig valamennyi találkozója előtt: játékosaink lehetetlent nem ismerve, hihetetlen küzdeniakarással teszik a dolgukat, s még az elveszített találkozókon is mindvégig partiban voltak ellenfeleikkel. A teher ezúttal nem csak minket nyom, hanem az angyalföldieket is, és ez akár ki is egyenlítheti az erőviszonyokat.

Meg egyébként is, ha a sereghajtó Kaposvárnak sikerült kapott gól nélkül megúszni a Fáy utcai kirándulást, nekünk miért ne sikerülhetne?

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020