Bemutatjuk ellenfelünket: BFC Siófok

Szerzo:
Feltoltve: 2015.április 16

A labdarúgó NB II. huszonnegyedik fordulójában ismét hazai környezetben lép pályára csapatunk, vendégünk a BFC Siófok együttese lesz.

Megvalljuk őszintén, a szezon augusztusi rajtjakor nem gondoltuk volna, hogy rangadón fogadhajtuk tavasszal a Balaton-parti gárdát. A papírforma alapján ugyanis azt vártuk, a siófokiak a feljutásért lesznek harcban, mi pedig annak is örülni fogunk, ha sikerül kiharcolnunk a bentmaradást. Ehhez képest  …

Ehhez képest a téli szünetet a táblázaton közvetlenül mögöttünk, kieső helyen töltötték holnapi vendégeink. Ettől kezdve pedig nyugodtan kijelenthetjük, ugyanazért a célért, az NB II-ben maradásért küzd a két együttes.

A télen nagy bevásárlást tartott a Siófok. Új edző, Soós Imre kezébe került a marsallbot, s szinte egy komplett kezdőcsapatra való, rutinos, egykoron az élvonalban is megfordult játékos szerződött a sárga-kékekhez. Az eredmény ismert: a tavasszal eddig lejátszott nyolc meccsen ötször nyert, egyszer döntetlenre végzett a gárda, s csak a listavezető Vasastól, valamint Cegléden szenvedett vereséget. Utolsó öt bajnokiján négyszer érintetlen maradt Tajti Norbert kapus hálója, miközben társai tízszer vették be az ellenfelek kapuját.

Hogy kikre érdemes odafigyelni a Balaton-parti játékosok közül? Minden csapatrészben található olyan futballista, aki nyugodtan szerepelhetne az NB I-ben. Tajti Norbert éveket töltött a Diósgyőr kapujában, Mogyorósi József Kecskeméten, Siófokon, Ivancsics Gellért a Honvédban, Pápán, Andorka Péter Szombathelyen, Nagy János Újpesten vált ismert játékossá. A Fradiban nevelkedett, villámgyors Gálos András, Peszmeg Viktor és Papp Máté, az ex-vasasos Polényi Gábor, valamint a győri Csató Martin egyaránt a következő generáció tehetséges képviselője, azaz csapatunknak a legjobb formájára lesz szüksége, ha pontot, pontokat akar itthon tartani.

A holnap esti találkozó 19 órakor kezdődik, a rangadót a közelmúltban az NB I-ben – közmegelégedésre – bemutatkozó Karakó Ferenc vezeti, segítői Szilágyi Norbert és Punyi Gyula lesznek. Az őszi odavágón kétgólos vezetésről engedtük kicsúszni a győzelmet a kezünkből, s végeztünk  2-2-re. A döntetlennél alább most sem szeretnénk adni …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020